Beauty

Droge handen: dit kan je doen om het te voorkomen

We kunnen deze periode geen genoeg krijgen van alle tips voor het handen wassen. Ontsmetten, ontsmetten en nog eens ontsmetten. Maar helaas zorgen water en zeep er ook voor dat jouw handen droger worden. Wil je hier iets tegen doen? Lees dan snel verder.

Droge handen: hoe herken je ze?

Bij droge handen krijg je meestal jeuk aan je handen of je krijgt een ruwe en pijnlijke huid. Ook kloven en scheuren kunnen voorkomen. Was je echt vaak je handen? Dan kan je last krijgen van kleine wondjes. Daar moet je dan wel iets aan doen, toch?

Droge handen: handen wassen

Handen wassen is iets wat je niet vaak genoeg kunt zeggen. Waarschijnlijk denk jij dat het deze tijd beter is om een grondige zeep te gebruiken. Integendeel, je kan beter een milde zeep op je handen doen. Was jij je handen altijd met warm water? Doe het liever met koud of lauw water.

handen wassen zeep

Droge handen: afdrogen

Ook je handen op een verkeerde manier afdrogen kan ervoor zorgen dat jij droge handen krijgt. Gebruik daarom een schone handdoek. Het is zelfs beter om nu met het coronavirus je handen met papieren doeken droog te maken. Wrijf jij vaak je handen droog? Probeer dan te deppen. 

Droge handen: smeren 

Volgens dermatoloog Menno Gaastra hoort bij het protocol handen wassen ook een vetlaag erop smeren. Hij zegt dat het vet terugbrengen op de handen het enige is wat je kunt doen. Het is dan niet heel belangrijk wat je erop smeert, als het maar vet is. Daarbij zegt Gaastra: “Neem wat goed voelt: vaseline, Nivea, speciale handcrème; smeer wat je lekker vindt op je huid.” Het maakt dan niet uit of je een goedkoop of heel duur middel neemt. “Als het maar op water- of, nog beter, vaselinebasis is.” Dus zet een tube naast je wasbak en smeren maar!

Droge handen: masker

Je kunt je droge handen ook een masker geven. Smeer ze goed in met een dikke crème. Vergeet daarbij ook niet je nagelriemen mee te nemen. Doe dit met een nagelriemolie. Bind er een plastic folie omheen en laat het een uurtje zitten. Op die manier trekt de crème goed in. 

Bron: RTLNieuws, Cetaphil.nl, Gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀