Lifestyle

15 dingen die bijna iedereen al heeft gedaan tijdens quarantaine

Door het coronavirus moeten we allemaal binnenblijven. Even geen feestjes, etentjes of andere leuke dingen, want thuisblijven is het enige wat we op de planning hebben staan. En dat blijkt nog best lastig te zijn. We zoeken massaal naar manieren om onszelf bezig te kunnen houden. Herkenbaar? Dit zijn 13 dingen die bijna iedereen al heeft gedaan tijdens quarantaine. En, hoeveel kun jij er afvinken?

1. Een online work-out volgen
Sportscholen en verenigingen zijn dicht, dus nu moeten we allerlei manieren vinden om tóch in shape te blijven of onze conditie te behouden. Veel mensen kiezen er daarom voor om een online work-out te volgen. Hoeveel ze er volhouden is nog maar de vraag, maar het idee is er in ieder geval.

2. Iets bakken (het liefst bananenbrood)
Quarantaine zorgt ervoor dat we massaal gaan bakken. Binnen no-time waren producten als bloem en meel uitverkocht in de supermarkten, want iedereen is druk bezig met het maken van taarten, bananenbrood, of andere baksels.

3. Kledingkast opruimen
Eindelijk heb je de tijd om je kledingkast eens even goed op te ruimen. Je zoekt de kleding uit die je weg wilt doen en stopt deze in zakken. Sommige kledingstukken probeer je via internet te verkopen, andere geef je aan je zusje, nichtje of een ander familielid. En nu de kast weer netjes maken.

4. Een hobby beginnen / weer oppakken
Gitaar of piano spelen, wii’en, eenwieleren: veel mensen pakken hun oude hobbies op, of beginnen aan een nieuwe hobby. Je moet toch iets hè, om de dagen door te komen.

5. Boeken lezen
Je kunt eindelijk dat ene boek uit de kast trekken, die je al maandenlang wilt lezen. Het is nu makkelijker om rust te nemen, dus een boek lezen kan ook veel sneller.

6. Films / series beginnen
Netflix is onze beste vriend, in deze tijden. Er is een enorm aanbod aan films en series te vinden, en daar maak jij dan ook graag gebruik van. Je hebt al heel wat series lopen bingewatchen, en bent zelfs alweer opnieuw begonnen met een serie.

7. Kleding / producten online bestellen
Quarantaine is goed voor je portemonnee, zeggen sommigen. Echter is dat bij jou niet het geval. Je hebt al heel wat producten en/of kledingstukken online besteld namelijk. Kun je als je straks weer naar buiten mag al je nieuwe outfits showen ;-).

8. Puzzelen
Het vergt wat geduld, maar ook puzzelen is razend populair tijdens quarantaine. Oude puzzels worden van zolder gehaald, en er worden zelfs heel veel nieuwe puzzels gekocht. Dat had je niet gedacht hè? Dat je weer eens zou gaan puzzelen?

9. Een online les gevolgd
School gaat niet door, dus veel lessen zijn online te volgen. Jij hebt al heel wat online lessen en colleges gevolgd. Stiekem kun je niet wachten tot school weer echt begint.

10. Facetimen met familie / vrienden
We mogen onze familie en vrienden niet zien, want we moeten er samen voor zorgen dat het coronavirus zich zo min mogelijk verspreidt. Lastig, want dat zijn nou juist de mensen die je in deze tijd nodig hebt en wilt zien. Gelukkig hebben we facetime, en daar maak jij dan ook gretig gebruik van.

11. Hardlopen
Om onze conditie op peil te houden zullen we toch echt moeten blijven sporten. Hardlopen is razend populair, want daar heb je niet veel voor nodig én je kunt het in je eentje doen. Goed bezig!

12. Zonnen
Zo af en toe schijnt de zon en is het mogelijk om met je bikini in de tuin te liggen. Je hebt daar gebruik van gemaakt, en hebt al heel wat uren in het zonnetje doorgebracht. Toch nog een soort van mini vakantiegevoel.

13. Slaapkamer restylen
Je zit deze dagen meer op je kamer dan ooit, dus daarom kan jouw slaapkamer best een make-over gebruiken. Kastjes anders neerzetten, een ander dekbed, kleurtje op de muur… Voilà.

14. Eten laten bezorgen
Onder het mom van ‘suport de locals’ heb jij al heel wat eten laten bezorgen. Elke dag koken komt je een beetje de neus uit, het eten van het restaurant om de hoek is lekker én ook zij kunnen geld nu goed gebruiken. Genoeg excuses, toch?

15. Tekenen / schilderen
De ware picasso komt in jou naar boven, want jij hebt al heel wat lopen tekenen en schilderen. Je was vergeten hoe fijn en leuk het eigenlijk is om soms lekker creatief bezig te zijn. Heerlijk!

Beeld: iStock