Health

Zo geef je jouw immuunsysteem een boost

In deze tijd zit je vast de hele tijd thuis in zelfisolatie. Je krijgt minder vitamine D binnen en je kunt wel een oppepper gebruiken. Met het coronavirus is het extra belangrijk om een goed immuunsysteem te hebben. 

1. Drink genoeg water
Het is geen geheim dat water drinken goed voor je is, maar juist in deze tijd is het extra belangrijk. Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water, dus dit heeft jouw lichaam zeker nodig. Vergeet je steeds een glas water te drinken? Zet dan een wekker op je telefoon, zodat je er toch nog aan herinnerd wordt. 

2. Blijf in beweging
Van al dat binnen zitten is het belangrijk om in beweging te blijven. Probeer dagelijks lekker te wandelen of een korte work-out te doen. Je voelt je meteen een stuk productiever en je krijgt een endorfine boost.

3. Zorg voor een goed slaapritme
Probeer minimaal acht uur te slapen. Ga op tijd naar bed en laat je telefoon met rust. Lees dat ene boek dat al heel lang op je lijstje staat. Het is belangrijk om iedere dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en wakker te worden. Zo went je lichaam aan een ritme.

4. Frisse lucht
Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk binnenblijven, maar je kan zeker iedere dag een wandeling (op 1,5 meter afstand) maken. Door frisse lucht binnen te krijgen voel je je beter en krijg je ook weer vitamine D binnen. Wil je toch liever binnen blijven? Zet dan je raam open om alsnog frisse lucht te krijgen. 

5. Slik de juiste vitamines
Juist in deze tijd is het belangrijk om je vitamines te blijven slikken. Je immuunsysteem heeft erg veel baat bij vitamine C en D. Laat je het liefst adviseren door een deskundige, zodat je weet hoeveel jouw lichaam nodig heeft. 

6. Eet gezond
Door gezond te eten verbeter jij je weerstand. Eet meer groenten, fruit en noten om je weerstand te verhogen. Sommige groenten en fruit bevatten belangrijke ingrediënten die jouw immuunsysteem verbeteren. Denk aan aardbeien, een handjevol amandelen of spinazie.

7. Probeer positief te blijven
We weten allemaal dat stress niet goed is voor je lichaam. Probeer ondanks deze onzekere tijd toch nog om positief te blijven. Houd een journal bij waar je je gevoelens opschrijft en waarvoor je dankbaar bent. Begin iedere ochtend met positieve affirmaties om de dag goed te beginnen.

Bron: Gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock