Beauty

Een tattoo weglaseren? Dit is wat je kunt verwachten

Oeps, het zal je maar gebeuren, je hebt spijt van een tattoo. Een foute ex-boyfriend tattoo, een nieuwe baan of je bent erop uitgekeken. Je tattoo weglaseren is daar de oplossing voor. Lees hier hoe een tattoo weglaseren werkt en wat je moet weten voordat je het gaat doen.

1. Is een tattoo weglaseren pijnlijk?
Iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens, maar ook voor iedereen met een hoge pijngrens zal een tattoo weglaseren niet geheel pijnloos gebeuren. Het gevoel wat je hebt tijdens het tattoo weglaseren is te vergelijken met een verbrande huid door de zon. Na de laserbehandeling kun je ook nog pijn, jeuk, een opgezwollen huid of blaren ervaren. Zolang je het goed verzorgt gaat dit vanzelf over. Na een behandeling krijg je namelijk uitleg mee vanuit de kliniek over de nazorg van je behandelde tattoo.

2. Is een tattoo weglaseren voor ieder huidtype anders?
Dat klopt. De effectiviteit van een laserbehandeling hangt af van je huidskleur. Daarbij hebben de kleuren van de tattoo hier ook mee te maken. Zwarte inkt op een lichte huid is het makkelijkst te verwijderen en gelige inkt op een donkere huid is weer moeilijker weg te krijgen. 

3. Hoe snel kun je een tattoo weglaseren?
Als je je tattoo wil weglaseren moet je de tattoo in ieder geval al zes maanden hebben. De huid moet namelijk eerst volledig hersteld zijn.
4. Hoeveel betaal je voor een tattoo weglaseren?
Hoeveel geld je aan een laserbehandeling kwijt bent, hangt af van de grootte van je tattoo. Daarnaast betaal je per behandeling en je hebt sowieso meerdere behandelingen nodig. De kosten voor een tattoo weglaseren zijn dus heel uiteenlopend.

5. Hoe werkt een tattoo weglaseren?
Je tattoo absorbeert het licht van de laser en de hitte van de laser verpulvert de inkt, waardoor het inkt langzaam afbreekt. Hierdoor ontstaan er hele kleine deeltjes die langzaam door je lichaam worden afgevoerd.

6. Hoe lang ben je bezig met een tattoo weglaseren?
Bij punt vier kon je wellicht al raden dat je na een laserbeurt nog lang niet klaar bent. Na ongeveer zes weken na de eerste behandeling begin je resultaat te zien. Je huid heeft ook rust nodig, dus na deze zes weken is het tijd om een tweede afspraak te maken. Gemiddeld zijn voor het verwijderen van je tattoo tussen de vijf tot twaalf afspraken nodig.

7. In deze situaties kun je beter niet een tattoo weglaseren
Hoe graag je natuurlijk van je tattoo af wil, is wachten in sommige situaties het verstandigst. Je moet hier even mee wachten als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarnaast is het ook geen goed idee als je net lekker gebruind bent door de zon, omdat het tattoo weglaseren in deze situatie pigmentvlekken kan veroorzaken. 

Bron: dokterdokter.nl, nationaalhuidcentrum.nl | Beeld: iStock