Lifestyle

Ga jij je tattoo verwijderen? Deze dingen moet je weten

Tattoo’s laten zetten is tegenwoordig populairder dan ooit. Sommige mensen denken lang na over een tatoeage, terwijl anderen impulsief de tattooshop binnenstappen. Voordat je een tattoo laat zetten moet je wel zeker weten wat je wilt. Vaak is dat zo, maar het kan ook zijn dat je achteraf spijt krijgt van een bepaalde tatoeage. Je kunt er dan voor kiezen om de tattoo weg te laten halen. Wil jij je tattoo verwijderen? Dan moet je de volgende dingen weten.

Tattoo verwijderen: er zeker van zijn
Het is belangrijk om na te denken over welke tattoo je wilt hebben, maar het is ook minstens zo belangrijk om er zeker van te zijn wanneer je ervoor kiest om je tattoo te laten verwijderen. Een tattoo verwijderen is niet zomaar iets, maar kost tijd, geld en moeite. En daarbij komt kijken dat de tattoo nooit meer terug komt (oké, je zou ‘m opnieuw kunnen laten plaatsen, maar de originele tattoo komt niet meer terug).

Tattoo verwijderen: hoe ga je de tattoo verwijderen?
Er zijn door de jaren heen verschillende methoden bedacht voor het verwijderen van tattoo’s. De populairste methode is het laten weglaseren van de tattoo, maar je kunt er ook voor kiezen om de tattoo operatief te laten verwijderen. Laat je goed informeren over de verschillen tussen deze twee en kies voor de manier waar jij je het beste bij voelt.

Tattoo verwijderen: laseren
Als je denkt dat je binnen twee uur van je tattoo af bent heb je het fout, want een tattoo vewijderen vergt geduld. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het eerst resultaat zichtbaar en kan de tweede behandling plaatsvinden. Gemiddeld zijn er voor het verwijderen van een tattoo 5 tot 12 behandelingen nodig. 

De laser zendt licht uit, wat opgenomen wordt door de inkt van de tattoo. Dit verhit en verpulvert de inkt waardoor de inkt wordt afgebroken. De puls van het laserapparaat stoot genoeg energie af om de inkt af te breken, maar brengt geen beschadiging aan aan de huid.

Tattoo verwijderen: operatie
De tweede manier om een tattoo te verwijderen is met een operatie. Een chirurg brengt plaatselijke verdoving aan, snijdt het betreffende stuk huid weg en hecht dit vervolgens. Genezing duurt ongeveer 3 tot 6 weken. Deze methode gaat dus een stuk sneller dan de lasermethode, maar laat wel een litteken achter op je huid.

Tattoo verwijderen: waar?
Toen je je tattoo liet zetten heb je je waarschijnlijk verdiept in verschillende tattooshops en de beste uitgekozen. Ga je je tattoo verwijderen? Doe dit dan ook. Kwaliteit kan verschillen, maar veel klinieken bieden ook verschillende prijzen aan. Overleg met je huisarts en vraag om advies en ga zelf ook op onderzoek uit naar een geschikte kliniek voor het verwijderen van de tattoo.

Bron: huidkliniektwente.nl, dokterdokter.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀