Lifestyle

Zo blijf jij geconcentreerd tijdens het thuiswerken

In deze tijd werkt bijna iedereen verplicht thuis. Geconcentreerd blijven is al een enorme taak, en vooral thuis. Thuiswerken zorgt voor een enorme concentratie. Je eigen huis is nu ook ineens je kantoor. Lukt het niet om geconcentreerd te blijven tijdens het thuiswerken? Wij hebben de beste trucjes voor jou weggelegd! 

#1. Schrijf je doelen op
Als je weet waarvoor je het doet, blijf je ook makkelijker geconcentreerd. Door na te denken over je wat je bereikt wilt hebben aan het einde van de dag is het ook een makkie om het vol te houden. 

#2. Creëer je eigen werkplek
Op de bank of vanuit bed werken klinkt erg aantrekkelijk, maar is niet de oplossing om je productief te voelen. Probeer je eigen kantoorplekje te maken thuis en zorg voor een rustige werkomgeving. Je zal merken dat je sneller geconcentreerd blijft en het is ook meteen een stimulans voor je productiviteit. 

#3. Ruim je kamer op
Het klinkt misschien heel gek om je kamer op te ruimen, maar het helpt wel. Een schone omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Met een opgeruimd hoofd kun jij je beter concentreren en krijg jij je taken sneller gedaan. Niets kan jou nog afleiden.

#4. Maak lijstjes
Lijstjes maken is erg handig. Probeer je dag te uit te plannen in je agenda of notitieboekje of kies een leuke bullet journal. Bij elke afstreping geef jij jezelf een beloning. Zo maak je er ook een spel van en wordt het ook leuker. Niets is fijner dan een afgestreept lijstje! 

#5. Vergeet niet om pauze te nemen
Pauze nemen is erg belangrijk om geconcentreerd te blijven. Probeer ook even een wandeling buiten te maken, zo krijg je ook weer wat vitamine D binnen. Je geeft je hoofd even rust en de ruimte om iets anders te doen, zo voel jij je weer helemaal opgeladen om weer aan de slag te gaan. 

#6. Get ready
Niets is verleidelijker om de hele dag in je pyjama rond te lopen. Maar dit zorgt er helaas ook voor dat jij je minder productiever voelt en dus ook minder gedaan krijgt. Je hersenen blijven in ‘relaxmodus’ in plaats van ‘werkmodus.’ Probeer toch iedere ochtend even lekker onder de douche te stappen en je klaar te maken. Kies voor loungewear om toch nog iets comfortabels te dragen tijdens het werken.

 

Beeld: iStock

Must reads 👀