Lifestyle

Dit zijn de leukste oud-Hollandse spelletjes om thuis te doen tijdens Koningsdag 2020

Op maandag 27 april is het Koningsdag. Waar je normaal met je vriendinnen staat te dansen bij een festival, zit dat er nu even niet in. We moeten binnenblijven. Saai, he? Gelukkig kun je ook thuis van alles doen om van Koningsdag 2020 toch nog een succes te maken. Dit zijn de leukste oud-Hollandse spelletjes om thuis te doen.

♛ Spijkerpoepen
Een heel simpel spel, maar succes is absoluut gegarandeerd. Zet flessen op de grond (bierfles, wijnfles, colafles) en wikkel een touw om je middel. Aan dit touw hang je nog een touwtje, met daaraan een spijker. Klaar voor de start? Af! Wie als eerste de spijker in de fles weet te poepen wint. Of wie het vaakst de spijker in de fles krijgt binnen 2 minuten, bijvoorbeeld.

♛ Koekhappen
Hang een waslijn op, en hang hier ontbijtkoeken aan. Blinddoek de spelers, en laat ze naar de koek happen. Degene die de koek als eerste op heeft gegeten wint.

♛ Blikgooien
Dit spel kun je heel gemakkelijk zelf maken. Gooi je lege blikken niet weg, maar verzamel ze. Stapel de lege blikken op elkaar en ga op een afstandje staan. Je krijgt bijvoorbeeld 2 of 3 ballen. Degene die de meeste blikken weet om te gooien wint het spel.
♛ Snoephappen
Vul een bak met water, en leg er een aantal snoepjes in. Let op: deze snoepjes moeten dus wel tegen water kunnen. Nu is het de taak om met je hoofd in de bak met water te gaan, en alle snoepjes eruit te happen. Wie als eerste alle snoepjes te pakken heeft wint het spel.

♛ Sjoelen
Haal die sjoelbak maar weer tevoorschijn, want een potje sjoelen mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Een heel leuk spel om met je gezin te spelen. Degene die de meeste punten bij elkaar weet te rapen wint het spel.

♛ Ezeltje prik
Teken een ezel op een bord, en maak een ‘staart’. De speler krijgt een blinddoek op en moet puur op gevoel de staart op de ezel plakken. Degene die het dichtst bij de juiste plek zit wint het spel.

Beeld: iStock