Lifestyle

Waarom luisterboeken verslinden je nieuwe hobby wordt

Je concentreren op een boek is nog nooit gelukt of je ligt na drie bladzijdes standaard in dromenland. Lezen is het niet voor jou. Gelukkig bestaan er luisterboeken waardoor je je alsnog kunt laten inspireren, zonder dat je maar een bladzijde hoeft om te slaan. Waarom luisterboeken zo fijn zijn, lees je hier.

1. Er is altijd tijd voor een luisterboek
Wanneer je een boek wil lezen, moet je daar simpelweg de tijd voor nemen. Soms duurt het ook nog even voordat je weer in het verhaal komt en wanneer je er lekker in zit, vliegen de uren voorbij zonder dat je het doorhebt. Daar gaat je planning. Een luisterboek zet je op tijdens het hardlopen, boodschappen doen of een grote schoonmaak. Op deze manier kom je moeiteloos aan al je taken toe.

2. Je beleeft het verhaal intensiever
Als iemand het verhaal voorleest en met zijn of haar stem de spanning goed opbouwt, kun je jezelf helemaal inleven.

3. Luisterboeken lees je comfortabel
Als je eens geprobeerd hebt in bed of liggend op het strand een boek te lezen dan hield je dat natuurlijk nog geen twee bladzijdes vol. Zo een leeshouding werkt niet mee waardoor je binnen no-time stijve armen krijgt. De ultieme comfortabele houding vinden met een boek in je hand lukt gewoon niet. Met een luisterboek op kun je heerlijk languit, zonder pijnlijke armen en ook nog eens met je ogen dicht luisteren naar een verhaal. Dat is nou nog eens ontspannen.

4. Je onthoudt alles beter
Dit geldt niet voor iedereen, maar er zijn mensen die informatie beter opslaan wanneer het hen wordt verteld in plaats van dat ze het zelf lezen.

via GIPHY

5. Je kunt samen luisteren
Wat is er nou gezelliger dan alleen een luisterboek luisteren? Samen natuurlijk! Kies bijvoorbeeld een leuke chicklit of een spannend verhaal van de griezelkoning Stephen King en kruip knus op de bank met je lover. 

6. Geen gesjouw
Boeken wegen best wat en ze zijn vaak ook niet zo klein. Of je nu naar school, werk of op vakantie gaat, scheelt het enorm als je die boeken lekker thuis kunt laten. In een vrouwentas zitten vanzelfspreken al ge-noeg spullen, daar past echt geen boek bij. Een luisterboek zit in je smartphone die makkelijk in je broekzak of tas past.

7. Het scheelt ruimte
Ondanks dat het er wel ontzettend slim uitziet, zo een boekenwand, nemen boeken superveel ruimte in beslag. Je kunt die ruimte natuurlijk voor vele andere dingen gebruiken. Daarbij hoef je luisterboeken nooit op te ruimen als je bezoek krijgt, je kunt ze tenslotte niet eens laten slingeren.

8. Luisterboeken zijn low budget
Wanneer je meerdere boeken wil lezen, kunnen de kosten al gauw hoog oplopen. Daarnaast is het ook zonde als je een boek toch minder leuk vindt dan verwacht. Voor het luisteren van luisterboeken zijn er verschillende abonnementen voor bijvoorbeeld 9,99 per maand en dan kun je onbeperkt luisteren. Ben je nog lid van een bibliotheek? Dan kun je ook kijken of je luisterboeken kunt lenen. 

Bron: mindstones.nl, books-bubbles.com | Beeld: iStock