Food

Dit is het lekkerste baksel met pecannoten

Houd je ook zo van pecannoten? Deze bijzondere smaak kan een gerecht of snack een extra bite geven. Girlscene heeft een heerlijk recept gevonden waarbij je de ultieme pecan-snack kan maken. Voor alle pecan-lovers, dit wordt sowieso jullie favoriete tussendoortje!

Ingrediënten:

– 500 gr ongezouten boter 
– 75 gr kristalsuiker
– 2 eieren
– 1 tl vanille-extract
– 300 gr bloem
– snuf bakpoeder
– snufje zout
– 2 ml ahornsiroop
– 200 gr basterdsuiker
– 30 ml room
– 250 gr pecannoten (gehakt)

Het recept:

➞ Verwarm de oven voor op 170°C.
➞ Klop voor de boter en de kristalsuiker in de kom met een mixer voor ongeveer 3 minuten.
➞ Voeg de eieren en de vanille toe en meng dit goed.
➞ Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit samen.
➞ Voeg dit aan het beslag  toe en mix op een lage snelheid tot een egaal geheel. 
➞ Leg het deeg op een bakplaat en druk dit aan en vouw de rand een stukje omhoog.
➞ Bak dit voor 15 minuten in de oven.
➞ Meng vervolgens de boter, de siroop en de basterdsuiker in een grote pan.
➞ Kook op laag vuur tot de boter gesmolten is en roer met een houten lepel.
➞ Verhoog het vuur en laat het drie minuten koken.
➞ Haal de pan van het vuur en roer de room en de pecannoten erdoor.
➞ Giet dit op de rand en zorg ervoor dat de vulling niet tussen de korst en de pan komt.
➞ Bak dit opnieuw voor 30 minuten in de oven.
➞ Haal uit de oven.
➞ Wikkel in plasticfolie en laat het afkoelen.
➞ Snijd het in repen en geniet!

Meer zin in een hartige snack? Probeer dan dit recept.

Bron: landolakes.com, cookiesandcups.com | Beeld: iStock