Houd je ook zo van pecannoten? Deze bijzondere smaak kan een gerecht of snack een extra bite geven. Girlscene heeft een heerlijk recept gevonden waarbij je de ultieme pecan-snack kan maken. Voor alle pecan-lovers, dit wordt sowieso jullie favoriete tussendoortje!
Ingrediënten:
– 500 gr ongezouten boter
– 75 gr kristalsuiker
– 2 eieren
– 1 tl vanille-extract
– 300 gr bloem
– snuf bakpoeder
– snufje zout
– 2 ml ahornsiroop
– 200 gr basterdsuiker
– 30 ml room
– 250 gr pecannoten (gehakt)
Het recept:
➞ Verwarm de oven voor op 170°C.
➞ Klop voor de boter en de kristalsuiker in de kom met een mixer voor ongeveer 3 minuten.
➞ Voeg de eieren en de vanille toe en meng dit goed.
➞ Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit samen.
➞ Voeg dit aan het beslag toe en mix op een lage snelheid tot een egaal geheel.
➞ Leg het deeg op een bakplaat en druk dit aan en vouw de rand een stukje omhoog.
➞ Bak dit voor 15 minuten in de oven.
➞ Meng vervolgens de boter, de siroop en de basterdsuiker in een grote pan.
➞ Kook op laag vuur tot de boter gesmolten is en roer met een houten lepel.
➞ Verhoog het vuur en laat het drie minuten koken.
➞ Haal de pan van het vuur en roer de room en de pecannoten erdoor.
➞ Giet dit op de rand en zorg ervoor dat de vulling niet tussen de korst en de pan komt.
➞ Bak dit opnieuw voor 30 minuten in de oven.
➞ Haal uit de oven.
➞ Wikkel in plasticfolie en laat het afkoelen.
➞ Snijd het in repen en geniet!
Meer zin in een hartige snack? Probeer dan dit recept.
Bron: landolakes.com, cookiesandcups.com | Beeld: iStock