Health

Dit zijn de perfecte oefeningen voor een beginners workout

In deze coronatijden heb je misschien besloten dat je niet de hele dag op je kont wil zitten, maar dat je je wel eens wil wagen aan een workout. Ben je nieuw in de fitnesswereld en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan zijn deze zes oefeningen perfect als basis. 

1. Boksen met gewichtjes
Om je hartslag een beetje op te voeren is boksen een perfecte start. Als je kleine gewichtjes gebruikt (denk aan 1 kilo per arm), verhoog je de weerstand en werken de spieren in je armen, schouders en borst extra hard. You go Rambo!

2. Touwtje springen
Het leukste aan deze oefening is dat je waarschijnlijk al heel goed weet hoe het moet. Misschien heb je van vroeger nog ergens een springtouw liggen en kan je gelijk beginnen! Het maakt niet uit waar je bent, touwtje springen kan overal. Het is een full body workout en werkt ook goed als interval training. Je verbrandt ongeveer 1200 caloriën per uur, wauw!

3. Benen liften
Dit is een hele goede workout voor je billen en dijen. Ga op je zij liggen en lift je been omhoog en omlaag, maar raak niet de grond! Zorg ervoor dat je bovenlichaam stil blijft. 

4. Plank
Deze oefening is ook erg goed voor heel je lijf, mits je het goed uitvoert. Duw je tenen zoveel mogelijk in de grond, span je buikspieren aan en hou je lichaam recht. Kijk naar de grond, zodat je nek en rug in een rechte lijn lopen. Hou vol!

5. Superwoman
Eigenlijk is dit een yoga oefening die je hele lichaam stretched. Ga op je buik liggen en breng je armen en benen omhoog, zonder dat je deze teveel buigt. You go girl!

6. Arm raise
Dit is specifiek gericht op je armen en schouders. Je brengt steeds je armen omhoog, totdat deze in een rechte lijn loopt met je schouders. Hierbij zijn gewichten ook mogelijk, maar dat hoeft niet. Het is belangrijk dat je je rug recht houdt en je bovenlichaam aanspant. Herhaal deze oefening ongeveer tien keer. Voel je het al branden?

Brond: Look.co.uk, Womenshealthmag.com | Beeld: GettyImages