Lifestyle

Deze Youtubers moet je kijken als je true crime interessant vindt

YouTube is hét platform waar we ons uren kunnen vermaken door bijvoorbeeld make-up tutorials, vlogs en shoplogs te bingewatchen. Daarnaast kunnen liefhebbers van true crime zich ook uren bezighouden, want er zijn Youtubers die hier uitgebreide video’s over maken. Vind jij dit nou ook zo interessant? Dan zijn deze kanalen echt een aanrader.

1. Eleanor Neale
Deze Engelse Youtuber staat bekend om haar true crime video’s. Ze zoekt alles tot op de bodem uit en heeft al ontzettend veel moord, vermissing en ontvoeringszaken uitgebreid behandeld. Haar video’s duren soms langer dan een uur, omdat ze alles erg gedetailleerd uitlegt. Daarnaast brengt ze ook actuele vermissingszaken onder de aandacht. 

Watch on YouTube

2. Bella Fiori
Bella Fiori gebruikt haar grote bereik om verschillende misdaadzaken opnieuw door te nemen. Een opvallend detail aan haar ‘unsolved crime’ video’s, is dat ze diverse theorieën bespreekt en haar eigen bedenkingen ook deelt. Ze bespreekt vooral onopgeloste zaken, maar daarnaast ook complottheorieën zoals  o.a. de dood van prinses Diana en de moord op John F. Kennedy. 

Watch on YouTube

3. Kim Degen
Een van de weinige Nederlandse Youtubers die filmpjes maakt over misdaadzaken. Ze verdiept zich erg goed in de cases, maar vat dit samen in wat kortere video’s. Ze vertelt vooral de feiten en maakt een duidelijk geheel van het verhaal. Ook is het natuurlijk fijn dat ze Nederlands spreekt, zodat het makkelijker te begrijpen is.

Watch on YouTube

4. Danelle Hallan
Danelle haar YouTube-kanaal staat bomvol met crime video’s. Ze bespreekt grote zaken, maar ook kleinere. De kans is dus groot dat je, als true crime bingewatcher, bij Danelle wel een poosje zoet bent. 

Watch on YouTube

5. Joshua Miles
Zoals Joshua’s beschrijving al zegt “i cover true crime cases!!” en dat is zeker wat hij doet. Hij behandelt misdaadzaken die zijn abonnees aanvragen waardoor zijn video’s erg gevarieerd zijn. Het zijn namelijk niet altijd de meest bekende delicten. Hij doet goed zijn research en dat zie je zeker terug in de kwaliteit van de video’s. 

Watch on YouTube

Vind je crime interessant? Dan zijn deze detective series echt wat voor jou.

Beeld: iStock