Lifestyle

Dit zijn de 5 apps om te videobellen met je vriendinnen of familie

Hiervoor was je elk weekend de deur uit en kon je iedereen nog tegelijk zien. Nu je waarschijnlijk thuiszit, zie jij je vrienden of familie nauwelijks. Gelukkig bestaan er een aantal apps waarmee je het contact kan onderhouden. Lees daarom snel mee, want wij delen de populairste apps met jou. 

1. WhatsApp

Natuurlijk staat WhatsApp op nummer één. De app heb jij hoogstwaarschijnlijk allang tussen je apps staan, dus downloaden hoeft niet meer. Je kan zelfs bellen met meerdere personen. Let wel op dat je maar met vier mensen tegelijk kan videobellen. Nodig jouw beste vriendinnen uit om bij te kletsen en je hebt een super leuk avondje :-).

2. FaceTime

Wie Apple heeft, weet inmiddels wel van deze app af. Je kan videobellen met maar liefst 32 mensen. Ben jij in voor een goed digitaal feestje? Dan is het tijd om FaceTime maar eens te downloaden. Het goede nieuws is dat de kwaliteit hoog is en je zelfs op jouw Macbook of iPad kan bellen. Helaas is het wel alleen toegankelijk voor Apple-producten.

3. Zoom

Zoom is de meest zakelijke app om mee te bellen. Scholen gebruiken het nu vaak om digitaal les te geven. Voor het deelnemen voor een gesprek heb je geen account nodig, maar wel als je het gesprek wil leiden. En over grote feestjes gesproken, met Zoom kan je met 100 mensen tegelijk in één videogesprek. De verbinding wordt helaas wel na 40 minuten verbroken. Zoom is beschikbaar via iOS, Android, macOS, Windows en je Browser.

4. Houseparty

Misschien wel één van de nieuwste en bekendste video-apps van het moment: Houseparty. Met deze app kan je met acht personen tegelijk bellen. Het bijzondere van Houseparty is dat je spelletjes kan spelen zoals: Heads Up! en Trivia. Maar er zit ook een nadeel aan – er gaan online geruchten rond dat Houseparty ervoor zorgt dat je online accounts worden gehackt. Tot nu toe is daar nog geen bewijs voor.

5. Skype

Als we het dan over goede oldies hebben, dan is dit er één van. Met Skype kan je met 50 personen in één gesprek. Zonder account aan te maken of een download, kan je deelnemen aan een call. Hier geldt ook – om er een te starten heb je wel een account nodig. Skype heeft ook talloze opties. Je kan zelfs in een gesprek de zogenaamde ‘vertaling’ aanzetten. Spreekt diegene Engels? Dan krijg je je zinnen vertaald naar het Nederlands. Super handig!

Wil jij tijdens de meeting een lekkere zak chips erbij? Probeer dan eens deze lekkerste nacho’s voor thuis op de bank. 

Beeld: iStock