Lifestyle

Van deze Nederlandstalige muziekgroepen was je vroeger fan

Zong je als kind ook vrolijk mee met de ‘Hippie Shake’? Of kende je het dansje van ‘1001 Arabian Nights’ uit je hoofd? Het is alweer een paar jaar geleden, maar je herinnert je vast de idolen van je kindertijd nog wel. Zitten die van jouw hiertussen?

Ch!pz

Popsensatie Ch!pz breekt in 2003 door met ‘Ch!pz in Black’ en is daarna niet meer van de radio af te slaan. In 2004 komen ze zelfs met een album ‘The adventures of Ch!pz’. Als je fan was van deze band, kon je geluk niet op. Nu kun je urenlang op alle hits dansen en meezingen. Yes! Helaas stopt Ch!pz in 2010, maar in 2018 maken ze bekend een optreden te doen in Ziggo Dome. Helaas is dit een grap. Toch maken ze een comeback en treedt Ch!pz weer op.

K3

Natuurlijk kan deze groep niet ontbreken in dit lijstje. K3 is het jeugdsentiment voor veel kinderen. De Belgische meidengroep breekt in 1999 door met ‘Heyah mama’, ‘Alle Kleuren’, ‘Tele-Romeo’, ‘De 3 biggetjes’ en ‘Oya lélé’. Vervolgens komen ze met de serie De Wereld van K3, die ook erg populair was. Herinner je ‘Koken met Ad’ of ‘de Blubberpot’ nog? Tot het verdriet van alle jonge fans, verlaat Kathleen in 2009 de groep en komt Josje Huisman hiervoor in de plaats. Van 2009 tot 2015 gaat K3 zo verder, maar wordt dan overgenomen door Klaasje, Marthe en Hanne. Zij zijn nog steeds actief als K3.

Kus

Deze meidengroep wordt in 2005 bekend met hun single ‘Lekker ding’ en zijn meteen populair. Aan het einde van dit jaar komen ze meteen met hun debuutalbum. Tieners in Nederland gaan uit hun dak op ‘Kus gaat los!’ en ‘Topje van m’n zus’. De meidengroep komt in 2008 met hun eigen bioscoopfilm ‘Limo’. Heb je die ook gezien? In 2010 gaat Kus verder als een trio, wanneer Fleur de groep verlaat. In 2011 komt hun single ‘Laatste Kus’ uit en dit is het einde van de meidengroep. 

Benieuwd hoe het nu met Kus gaat? Lees het hier.

MainStreet

Deze populaire boyband doet in 2012 mee aan het Junior Songfesitval met het nummer ‘Stop the time’. Ze halen de finale, maar worden derde. Hun hitsingle ‘Mind is blown’ verscheen op hun debuutalbum ‘Breaking the rules’ in 2013. Hun fanbase wordt steeds groter en de Mainiacs zorgen ervoor dat al hun concerten binnen no time uitverkocht zijn. Op 6 april 2016 kondigt de band aan te stoppen. Ze houden hun laatste concert in TivoliVredenburg, met o.a. hun afscheidsnummer ‘Goodbye’.

B-Brave

Naast MainStreet wordt in 2013 B-Brave ook een populaire boyband in Nederland. Met hun deelname aan X-Factor creëren ze al snel een grote fanbase en halen zelfs de finale. Op 6 juli 2013 verscheen hun eerste single, ‘Up’, later volgden onder andere ‘Bij mij’ en ‘Als je van mij bent’, waar veel tienermeisjes helemaal los op gingen. Samuel en Kay sleepten de titel ‘Hittegolf hunk’ binnen en ook wint de band drie Kids Choice Awards. In 2017 gaat B-Brave  in “gezamenlijk overleg” uit elkaar. 

Deze kinderprogramma’s bezorgden ons trauma’s. Herken je deze nog?

Beeld: BrunoPress