Lifestyle

De 6 leukste podcasts om de quarantaine mee door te komen

De tijd lijkt in deze quarantaine soms wel stil te staan, maar niet voor lang meer, want Girlscene heeft de 6 leukste podcasts verzameld waardoor de uren als minuten voelen. Zet je koptelefoon op en verdwaal in andermans verhalen over onderwerpen die iedereen aangaan. Waarschuwing: wanneer je begint met luisteren, kun je niet meer stoppen.

Datevermaak
Nu we zelf amper nog de deur uitkomen en we bijna zijn vergeten wat het woord swipen betekent, is er niks leuker dan luisteren naar andermans dates en dateleed. In deze podcast bespreken Lisa Mosmans, Timo Harmelink en Lieke Malcorps alles wat te maken heeft met daten. Ze geven je tips en tricks, bespreken wat je écht niet moet doen (ook uit eigen ervaring) en koppelen daar ook een hoop actualiteit aan. Zoals daten in quarantaine tijd, hoe moet dan? Na het beluisteren van Datevermaak ben jij een echt date-expert. 

De Avocado Generatie Podcast
Deze dames zijn nog maar net komen kijken in podcast-land, maar zeker het luisteren waard. Laura Brijde, Lotte (ook wel bekend als lottelovesbeauty) en Sarah Rebecca bespreken alles waar millennials zich mee bezighouden, van reizen, voeding tot samenwonen. Wanneer je deze podcast luistert voelt het net alsof je bij vriendinnen op de bank zit, laat dat nou is even mooi uitkomen in deze tijd.

De Zelfspodcast
De naam van de podcast zegt het al, jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer en way back X-Factor winnaar) en Sander Schimmelpennink (journalist/presentator) nemen elkaar en zichzelf niet al te serieus. De twee mannen bespreken dagelijkse zaken, zoals dieptepunten, tradities en moeilijke beslissingen. Naast al deze serieuze onderwerpen is er ook tijd voor platte humor en schuine opmerkingen. Als je je mannelijke vrienden mist, dan is deze podcast een echte aanrader. (Getipt door Monica Geuze!)
Sportieve vrouw met koptelefoon
Monica’s Podcast
Over de alleskunner gesproken, Monica Geuze begon in februari 2019 al met haar podcast en als je deze nog niet hebt geluisterd, is het zeker het proberen waard. Monica heeft namelijk de meest interessante BN’ers bij haar op de bank gehad, soms in duo’s en soms alleen. Snelle, Jessie Maya en Thomas Cox hebben onder andere al diepgaande, maar ook dagelijkse leuke en luchtige gesprekken met Monica gehad. Met Monica’s Podcast leer je net weer iets meer over het leven en de gedachtegang van je favo BN’er.

Man man man, de podcast
Een mannenpodcast, vooral leuk voor vrouwen. Want wat betekent mannelijkheid tegenwoordig nog en hoe mannelijk zijn mannen nu echt? Daar wijden de mannen Bas Louissen, Domien Verschuuren en Chris Bergström nu al voor het vierde seizoen een podcast aan. In de podcastafleveringen bespreken ze de meest uiteenlopende onderwerpen, van angsten, muziek tot seks, met vooral een hele hoop humor. 

De Zelfhulpboekenclub
Heb jij ook maar weinig zijn om boeken te lezen en ben je daar stiekem gewoon te lui voor? Geen probleem, want dan doen Stijn van Vliet en Jasper Demollin (bekend van Streetlab) dat wel voor je. De naam zegt het al, Stijn en Jasper lezen de meest interessante zelfhulpboeken en bespreken elke podcastaflevering een boek met een andere gast. Zo was Eva Koreman de gast die het spits mocht afbijten.

Denk je nu: waar moet ik deze toffe podcasts vinden? Die vind je gewoon op Spotify of op de Podcasts-app van Apple.

Er bestaat nu ook een nieuwe app waarop de live gesprekken van bekende mensen mee kan luisteren! Benieuwd? Check het hier!

Bron: Jan-magazine.nl, YouTube.nl, Apple Podcasts | Beeld: iStock

Must reads 👀