Beauty

Maak een haarmasker met deze ingrediënten uit de koelkast

We zitten op dit moment allemaal veel thuis en verzinnen van alles om onszelf bezig te houden. Dit is het moment om je beauty routine nieuw leven in te blazen en eens goed voor jezelf te zorgen. Die mooie lokken van je zien voorlopig geen kapper, dus een goed haarmasker om je coupe mooi en gezond te houden is zeker geen overbodige luxe. Voor dit masker hoef je niet eens de deur uit, een wandeling naar de koelkast is voldoende!

Veel producten die je in huis hebt, zijn net zo effectief voor een glanzende en voedende haardos als maskers die je in de winkel koopt. Voor gezond haar en een rustige hoofdhuid, mix je de volgende ingrediënten: volle yoghurt, een ei en een beetje honing

Werking
Yoghurt is namelijk erg rustgevend voor je huid, zeker als het koud is. Daarnaast werkt het ook nog eens goed om je pH-waarde te balanceren. Waar is het eitje dan voor? Proteïne! En wat veel van jullie misschien niet weten: proteïne doet wonderen voor je haar en je huid. Dat honing in veel beautyproducten voorkomt is geen geheim, maar waarom eigenlijk? Honing heeft een anti-bacteriële werking en werkt ook nog eens kalmerend. Vroeger gebruikten ze dit zelfs al om infecties te behandelen!

Ingrediënten
Wil je je masker een extraatje geven? Voeg dan een beetje bruine suiker toe aan je home made papje. Op deze manier verwijder je dode huidcellen van je schedel. Als je je hoofdhuid nog meer wilt kalmeren, gebruik dan een beetje aloe vera door je masker. Heeft je haar wat meer hydratatie nodig, snuffel dan eens in je keukenkastjes op zoek naar kokosolie. Van alle oliën, blijkt kokosolie namelijk het best door te dringen in de haarschacht en zorgt het ervoor dat je je haar minder snel beschadigt.

Mix al jouw gekozen ingrediënten in een grote kom en smeer de substantie op je haar, zo dicht mogelijk op de hoofdhuid. Laat het intrekken voor ongeveer een half uur en spoel het goed uit. Hello fabulous hair!

Bron: Vogue.com, MarieClaire.com | Beeld: iStock