Lifestyle

Deze dingen herken je als je hoogsensitief bent

Dat licht is te fel en het geluid te hard… Jij raakt daar uitgeput van. De kans is groot dat je als hoogsensitief persoon deze dingen een stuk heftiger ervaart dan andere mensen. Herken je de volgende punten ook?

1. Na een avondje stappen moet jij minstens een dag uitrusten

Hoe leuk het ook is om los te gaan in de club en met je besties een aantal drankjes achterover te gooien, moet je dit altijd bekopen met een beste kater. Niet zozeer door de alcohol, maar om het geluid van afgelopen nacht te verwerken.

2. Je schrikt van letterlijk elk geluid

Doordat alles zo overdreven duidelijk bij jou binnenkomt, ben jij ook een makkelijk slachtoffer om te laten schrikken. Van een klein onverwachts geluid spring jij al van je stoel. Als iemand anders zijn telefoon laat vallen, is jouw heartattack nog erger dan die van de ander. 

3. Je huilt snel om muziek of een film

Zelfs als je niet ongesteld bent, lopen de tranen al over je wangen als er een hond sterft in een film of je jouw favoriete nummer luistert. Dit komt omdat deze emotie extra bij jou binnenkomt en je jezelf niet kan bedwingen. Laat het maar gaan.

Nog opzoek naar leuke film of serie om te kijken op Netflix (en misschien een traantje te laten)? Deze heb jij vast nog niet gezien.

4. Je wordt snel beïnvloed door de stemming van anderen

Als je bestie liefdesverdriet heeft, huil jij net zo hard mee. Je voelt emoties van andere mensen heel duidelijk aan en gaat hier snel in mee. 

Heeft je beste vriendin het moeilijk? Met deze tips help je haar het beste.

5. Jij kan slecht omgaan met kritiek

Toen jij een onvoldoende krijgt ben je helemaal van slag en doe je alles om een herkansing te krijgen of als je moeder zegt dat je te veel geld uitgeeft, word je boos. Hypersenistieve mensen kunnen slecht tegen kritiek. Als ze op de vingers worden getikt, gaan ze slechter presteren en voelen zich opgejaagd als ze taken moeten uitvoeren in een korte tijd. Herkenbaar? 

6. Je moet en zal voorkomen dat je fouten maakt of dingen vergeet

Als er iets is waar je bang voor bent, is het maken van fouten. Vooral fouten die je al eerder hebt gemaakt, want jij hebt natuurlijk geen behoefte aan dezelfde kritiek. Ook probeer je altijd alles te onthouden, wat niet altijd lukt helaas. 

Gebruik deze tips om niets meer te vergeten.

Bron: hsperson.com, psychologiemagazine.nl | Beeld: iStock