Lifestyle

Met deze tips wordt geld sparen een makkie

Als jouw loon op je bankrekening wordt gestort, weet je niet hoe snel je het uit moet geven. Dat ene nieuwe geurtje, die gave trui en dat etentje heb jij echt wel verdient, vind je. Hartstikke leuk, maar geld sparen is misschien een beter idee. Zo voorkom je dat je aan het eind van de maand geen rode cent meer op je bank hebt staan, en heb je altijd een kleine buffer achter de hand. Met deze tips wordt geld sparen een makkie.

Geld sparen € vast bedrag naar spaarrekening
Maak iedere keer als je je loon ontvangt een bepaald bedrag over naar je spaarrekening. Hoeveel jij maandelijks op je spaarrekening kunt zetten ligt natuurlijk aan hoeveel je verdient. Maak een overzicht van je maandelijkse inkomsten en uitgaven en bepaal aan de hand daarvan een bedrag. Je kunt er ook voor kiezen om je spaarrekening door bijvoorbeeld je ouders te laten beheren, zodat je er niet makkelijk weer geld af kunt halen.

Geld sparen € kleingeld in een spaarpot doen
Kleingeld wordt vaak uitgegeven alsof het geen ‘echt’ geld is. Je hebt een paar losse euro’s in je zak, dus die kun je toch wel kwijt. Probeer al het kleingeld dat je ontvangt in een spaarpot te doen. Op die manier kun je geld sparen zonder dat je het echt door hebt. Je zult verstelt staan van hoeveel geld je uiteindelijk hebt gespaard.
Geld sparen € bonusfolder gebruiken
Het kost misschien wat tijd, maar een bonusfolder kan goed helpen bij geld sparen. Kijk wat er deze week bij welke winkel in de aanbieding is, en doe op basis daarvan je boodschappen. Scheelt je behoorlijk wat centjes aan het eind van de maand ;-).

Geld sparen € wacht met aankopen
Een hele makkelijke manier van geld sparen is wachten met het doen van impulsieve aankopen. Als je een jurkje ziet die je ontzettend leuk vindt, kun je bijvoorbeeld een weekje wachten en bekijken of je ‘m dan nog steeds zo leuk vindt. Of je kunt bijvoorbeeld wachten tot ‘ie in de sale is. 

Geld sparen € niet overdrijven
Last but not least: dat je geld wilt sparen is een hele goede gedachte, maar het is wel belangrijk dat je niet overdrijft. Zet alleen het bedrag opzij dat jij per maand kunt missen, en ga niet ineens heel anders leven. Je mag echt nog wel leuke dingen doen of dingen kopen, maar doe dit gewoon met mate.

Beeld: iStock