Lifestyle

Dit herken je als je enig kind bent

Veel mensen hebben toch snel een vooroordeel als je enig kind bent . Ze zijn erg verwend of ze zijn zielig omdat ze geen broer of zus hebben waar ze dingen mee kunnen delen. Natuurlijk zou je ook weleens willen voelen hoe het is om een broer of zus te hebben, maar er zijn ook een hoop voordelen als je deze niet hebt. Als je enig kind bent dan herken je de onderstaande dingen vast als geen ander.

❥ Uit huis gaan was moeilijk, maar niet alleen voor jou
Uit huis gaan en op jezelf wonen is voor jou een hele stap, maar voor jouw ouders is dit ook niet niks. Je hebt namelijk je hele leven bij hun gewoond en je was dus altijd dichtbij. Als je uit huis gaat is dit dus een grote verandering die plaatsvindt.

❥ Een vriendin mag mee op vakantie
In de zomervakantie ging je met je ouders op vakantie. Alleen met je ouders op vakantie wordt op een gegeven moment wel een beetje saai. Je ouders stelde dan ook bijna altijd voor of je een vriendin mee wilde nemen. Samen met je bestie de leukste vakantie beleven. Hoe leuk is dat?

❥ Je bent super sociaal en durft op iedereen af te stappen
Omdat je enig kind bent, voel je je soms ook weleens een beetje eenzaam. Dat is natuurlijk niet leuk, maar daarom stap jij heel snel op mensen af. Je maakt dan ook erg snel vrienden.

❥ De hele achterbank voor jezelf
Als jullie op verjaardag gingen en het werd nogal laat, kon jij op de terugweg languit op de achterbank liggen. Geen broer of zus die in de weg zit 😉

❥ Je verjaardag was altijd een groot feest
Je hebt geen broer of zus waar je samen een verjaardag mee moet vieren, dus pakten jouw ouders elk jaar groot uit. Je mocht al je vrienden uitnodigen en kreeg allemaal leuke cadeaus van vrienden en familie.

❥ Cadeaus
Als enig kind had je regelmatig momenten dat je ouders thuis kwamen met een leuk cadeau. Als je een broer of zus zou hebben, had je deze natuurlijk moeten delen. Misschien klopt het vooroordeel van verwendheid toch wel een heel klein beetje…

❥ Je kunt goed alleen zijn
Natuurlijk is het gezelliger om mensen om je heen te hebben, maar als er iemand goed alleen kan zijn ben jij dat wel. Omdat je vroeger vaak alleen speelde, is dit een soort van gewenning geweest en nu vind je het heerlijk om af en toe alleen te zijn. Veel mensen kunnen slecht alleen zijn, dus het is iets waar je best blij mee mag zijn.

❥ Overbezorgde ouders
Dit herkent waarschijnlijk iedereen wel maar als je enig kind bent was dit net een tikkie erger. Toen je voor het eerst een dagje ging shoppen met vriendinnen, moest je om het uur even een berichtje sturen hoe het met je ging.

❥ Strijden om de eerste plek is niet nodig
Als je broers of zussen hebt, is er altijd wel een iemand het lievelingetje. Als je enig kind bent heb je dit probleem nooit. Je zit altijd op de eerste plaats, aangezien er ook maar één is.

Bron: famme.nl, ze.nl | Beeld: iStock