Lifestyle

De centrale schoolexamens gaat niet door

Sinds vorige week zijn de scholen dicht. De eerste dagen thuis voelden misschien gek, maar uit de persconferentie van gisteren blijkt dat we nog veel langer thuis zitten. Dit zorgt het nu voor een hoop veranderingen de komende tijd. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de centrale eindexamens voor middelbare scholen niet door gaan. Lees hier wat dit betekent voor jou.

Centrale eindexamens gaan niet door

De centrale eindexamens, die vanaf 7 mei zouden plaatsvinden voor middelbare scholen, gaan dit jaar niet door in verband met het coronavirus. Dit maakte Minister Slob  zojuist bekend. Maar hoe beslissen scholen dan of je geslaagd bent? En krijg je wel een diploma?

Scholen moeten dit jaar op basis van de schoolexamens beslissen of leerlingen geslaagd zijn, aldus de minster voor basis- en voortgezet onderwijs en media. De schoolexamens (dus de niet-centrale) gaan dus wel door en deze moeten worden afgenomen op gepaste afstand. De scholen krijgen langer de tijd om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Ze hebben hiervoor tot ongeveer juni.

Aanmelddeadline studies uitgesteld

En hoe zit het dan met de vervolgstudie? De aanmeldingsdeadline voor studies een maand opgeschoven, zodat je meer tijd hebben om een studie te kiezen. De nieuwe aanmelddatum voor het mbo is 1 mei 2020, in het hbo en wo is dat 1 juni 2020.

Bron: NOS | Beeld: iStock