Films & Series

Deze series zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Inmiddels is Netfilx onze beste vriend, maar wanneer je wéér een serie hebt uitgespeeld val je in het welbekende zwarte gat. ‘Wat moet je nu kijken!?’ gaat er door je hoofd, terwijl je door het assortiment van Netflix scrollt. Wij hebben nog een paar tips voor je en deze series zijn ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

1. Orange Is The New Black

Deze serie is gebaseerd op Piper Kerman’s boek uit 2010, waarin ze haar verblijf in een vrouwengevangenis beschrijft. Dit werd de basis voor de populaire serie over Piper Chapman en de dames van de Litchfield Penitentiary. 

Watch on YouTube

2. Narcos 

Deze serie is gebaseerd op de opsporing op de beruchte Colombiaanse drug Lord Pablo Escobar die miljardair werd door het produceren en verkopen van cocaïne. De serie vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van DEA-agent Murphy. 

Watch on YouTube

3. Peaky Blinders

Net als in de serie waren de echte Peaky Blinders een beruchte Birmingham-bende die zich, na de Eerste Wereldoorlog, bezig hielden met gokken, beroving, zwarte boekhouding en geweld. Ze hadden alleen geen mesjes aan de binnenkant van hun petten, wat in de serie zo duidelijk wordt benadrukt.  

Watch on YouTube

4. Dirty John

Deze serie is gebaseerd op een populaire true-crime podcast over een man, John Meehan, die een rijke vrouw, Debra Newell, manipuleerde. Hij blijkt al een lange geschiedenis met oplichterij te hebben en dit leidt tot een gewelddadig einde. 

Watch on YouTube

5. Chernobyl

Deze serie is gebaseerd op de kernramp van Tsjernobyl dat in Oekraïne (toen nog de Sovjet-Unie) plaatsvond in 1986. Er was een enorme explosie in de kerncentrale waardoor er radioactief materiaal vrijkwam in Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland en Scandinavië. 

Watch on YouTube

6. The Crown

Deze serie is natuurlijk gebaseerd op het leven van koningin Elizabeth || en de rest van het Engelse koningshuis. Het begint bij haar huwelijk in 1947 met Philip Mountbatten, tot de start van de 21e eeuw. 

Watch on YouTube

7. When They See Us

Deze serie is gebaseerd op de zaak (‘Central Park jogger case’) van vijf onschuldige tieners, vier Afro-Amerikaans en een Latino, die in 1989 werden beschuldigd, vervolgd én veroordeeld na een brute verkrachting van een blanke vrouw in Central Park in New York. Het traject begint met de beschuldiging tot de laatste jaren waarin ze werden bevrijd uit de gevangenis. 

Watch on YouTube

Wist je dat deze series gebaseerd zijn op boeken? Lees het hier.

Bron: digitalspy.com, bustle.com, vpro.nl | Beeld: Getty Images