Lifestyle

10 activiteiten om je thuis nuttig te maken

Nu we bijna allemaal in quarantaine zitten, is het verleidelijk om helemaal niks te doen. Dat mag natuurlijk maar op den duur wil je toch wel iets zinvols doen met je tijd. Vind je het lastig om te bedenken wat er allemaal voor opties zijn? Geen zorgen, wij helpen je een handje.

1. Doe een grote schoonmaak

Iets waar je normaal een stuk minder tijd voor had, maar waar je nu een goede start aan kan maken. Ruim alle kamers, kasten, laatjes en dozen op. Hierdoor krijg je een spic en span huis en heb je een enorm voldaan gevoel. Vergeet ook na het opruimen niet om alles lekker goed schoon te maken. Met een beetje motivatie kom je er wel.

2. Haal geld op voor het goede doel

Start een online campagne of verkoop spullen en doneer dit geld aan een zelfgekozen goed doel. Hiervoor hoef je niet naar buiten te gaan maar dit kan je gewoon vanuit je luie stoel doen. 

3. Kook alvast vooruit

Nu je alle tijd hebt kan je innerlijke keukenprinses even naar buiten komen. Zoek een paar lekkere gerechten op en haal je chef-kok skilss maar uit de kast. Je kan ze dan invriezen en als je een keer geen tijd hebt om te koken, kan je deze weer ontdooien en opwarmen. Handig toch?

4. Verf je kamer

Heeft jouw kamer al eeuwen die lelijke kleur op de muur en jeuken je handen om dit eindelijk eens een make-over te geven? Dit is je kans. Je kan natuurlijk ook nog een stapje verder gaan en alles ondersteboven gooien. Zet je bed op een andere plek of schuif je bureau een stukje op. Hierdoor gaat je kamer er een stuk anders uitzien. 

6. Bel opa en oma

Dit is misschien iets wat jij al ontzettend vaak doet maar soms schiet het er ook wel eens bij in. Door onze drukke levens vergeten we soms te denken aan onze lieve oudjes die thuis zitten. Nu heb je alle tijd om helemaal bij te kletsen met je opa en oma via een telefoontje. Dit zullen zij enorm waarderen en het zal jou alleen maar vrolijk maken. 

7. Zoek je kledingkast uit

Puilt jouw kledingkast altijd uit, maar draag je eigenlijk altijd dezelfde outfits? Dan is het zeker tijd om je kledingkast eens grondig uit te zoeken. Verkoop de kleding die je niet meer draagt online, doneer het aan de kringloop of stop het in een kledingbak. 

8. Ga tuinieren

Ziet de tuin eruit als een jungle en groeit het onkruid nog net niet naar binnen? Dan is het een goed idee om hier wat aan te doen. Ga samen met je ouders of alleen de tuin in en zorg ervoor dat deze er weer prachtig bij ligt. Hierdoor kan je een frisse neus halen en heb je een mooi uitzicht als je uit het raam kijkt. Twee vliegen in één klap.

9. Start een nieuwe hobby

Er zijn vast wel dingen die je ontzettend graag eens wil doen, maar nooit de tijd en ruimte ervoor hebt gehad om dit door te zetten. Met zoveel vrije tijd kan je hier verandering in brengen. Ontwerp je eigen kleding, leer gitaar te spelen of begin met het schrijven van je eerste boek. Wie weet pakt dit goed uit en heb jij jouw nieuwe hobby gevonden. 

10. Dagboek bijhouden

Het is goed om een dagboek bij te houden. Je hoofd zit soms zo vol en het is dan een verlossing om dit ergens kwijt te kunnen. Hierdoor word je geest een stuk rustiger en krijg je een veel opgeruimder en rustgevend gevoel. 

Bron: mentaalbeter.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀