Lifestyle

How to: handen goed ontsmetten

We moeten er met z’n allen voor zorgen dat het coronavirus zich zo min mogelijk verder verspreid. Dit doen we onder andere door zoveel mogelijk binnen te blijven, maar wat ook heel erg belangrijk is, is het goed ontsmetten van onze handen. Je handen ontsmetten klinkt heel logisch en makkelijk, maar de kans zit er dik in dat je het niet helemaal goed doet. In dit artikel leggen we je uit hoe jij je handen goed kunt ontsmetten.

De hele dag door komen we met allerlei bacteriën in aanraking. Deze bacteriën loop je soms op op plekken waarvan je het niet eens had verwacht. En juist daarom is het goed om regelmatig je handen te wassen. Zeker met het coronavirus, dat ontzettend besmettelijk is. Wat denk jij: was jij je handen eigenlijk wel goed genoeg?

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat je na ieder toiletbezoek je handen wast. Op dit moment is het echter de bedoeling dat je je handen nog vaker ontsmet. De beste manier om dit te doen, is door je handen gewoon goed te wassen. Deze methode werkt namelijk beter dan desinfecterende handgel. Mocht je nou even geen kraan en zeep in de buurt hebben, dan is desinfecterende handgel een goede optie.

Handen wassen

Gebruik vloeibare zeep, en wrijf deze 30 seconden lang in je handen. Vergeet ook vooral niet de ruimte tussen je vingers. Draag je ringen? Doe deze dan het liefst af voordat je je handen gaat wassen. Spoel de zeep vervolgens af onder een kraan met stromend water. Zorg ervoor dat alle zeepresten verdwijnen. Het is het meest hygiënisch om papieren doekjes te gebruiken voor het drogen van je handen. Dit omdat bacteriën eerder op een handdoek of een droger blijven zitten.

Op deze afbeelding zie je hoe jij het beste je handen kunt ontsmetten:

handen wassen reiniging corona

Bron, beeld: voedingscentrum.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀