Films & Series

De Spangas cast: hoe gaat het nu met ze?


Keek jij vroeger ook altijd naar Spangas? Een serie op NPO 3 waarin je het leven van de leerlingen op het Spangalis College kon volgen. Dit was dé Nederlandse tiener-soap waar elk klasgenootje over praatte. Het is alweer een aantal jaar geleden dat het eerste seizoen van start ging op tv. Ben jij benieuwd hoe het nu met de Spangas cast gaat? Lees dan verder.

1. Roos Metje Smit (Lana van Hamel)

Lana was de grote zus van de tweeling Flip en Tobias en haar vader was conrector van de school. Ze zat in de bovenbouw. Roos heeft na Spangas in een aantal films gespeeld. Ze was o.a. te zien in Radeloos, samen met haar on-screen broertje Marius Gottlieb. Ook zagen we haar in een aantal PLUS reclame’s. Op dit moment is ze een zwangerschapsyoga-lerares en heeft ze een grote liefde voor vintage kleding.

View post on Instagram
 


2. Talisia Misiedjan (Avalanche Blokland)

Avalance was een enthousiaste en bazige leerling uit de bovenbouw. Ze organiseert graag evenementen op het Spangalis College en is duidelijk aanwezig. Talisa heeft nog in twee andere films gespeeld. Ze is een andere weg ingeslagen en is op dit moment manager van o.a. Jan Versteegh, Britt Dekker, Geraldine Kemper, Eva Clevenen en is co-owner van de podcast A Million Faces. Daarnaast is ze besties met Tim Hofman. 

View post on Instagram
 


3. Jasper en Marius Gottlieb (Flip en Tobias van Hamel) 

Tweelingbroers Tobias en Flip waren de jongere broertjes van Lana. Samen haalde het stel veel grappen uit. De twee mannen spelen in een aantal films zoals o.a. Verliefd op Ibiza en doen mee aan het kookprogramma Worsten Van Babel. Ook zijn ze goed bevriend met kok Hugo Kennis waar ze het kookprogramma mee samen deden. Marius is onlangs vader geworden. 

View post on Instagram
 


4. Gaby Blaaser (Jolé Haagendoorn)

Jolé was een slim meisje die gek was op paardrijden. Ze zat in de bovenbouw en had verkering met Barry. Gaby heeft nog een rol in GTST gehad en deed mee aan Expeditie Robinson. Nu is ze vooral druk bezig met Instagram waar ze meer dan 300.000 volgers op heeft. En natúúrlijk kennen wij haar ook van de Nederlandse versie van De Bachelorette.

View post on Instagram
 


5. Titia Hoogendoorn (Fay Picaroon)

Fay was een creatief meisje en fantaseerde veel. Zij zat in de onderbouw. Titia heeft ook nog in een aantal films gespeeld en in de serie Vakkenvullers maar is nu illustratrice en maakt podcasts. Deze gaan over politiek en probeert ze haar luisteraars bij te scholen over politieke onderwerpen. 

View post on Instagram
 


6. Tim Murck (Barry Hartveld)

Barry was een jongen uit de bovenbouw die niet graag op school wilde zijn. Hij had verkering met Jole en wilde graag vrijwillegerswerk doen. Tim was na zijn rol in Spangas nog te zien in het toneelstuk Romeo en Julia, had een gastrol in Baantjer en speelde in Feuten. Hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.

View post on Instagram
 


7. Sebastian Wulff (Luxor de Haan)

Luxor was een student uit de onderbouw. Hij was vol energie en had veel verschillende interesses. Sebastian heeft na zijn rol in Spangas nog Villa Achterwerk gepresenteerd en schitterde in de serie Ravelijn. Hij is volgens zijn Instagram-bio nu een ‘Amsterdamse cowboy in LA’, waar hij nu ook woont.

View post on Instagram
 


8. Fatma Genç (Irmak Serkaya)

Irmak was voorzitter van de leerlingenraad en zat in de onderbouw. Ze is Turks en helpt haar vader vaak in de winkel. Fatma heeft na Spangas nog een paar acteerklussen gehad en had een relatie met haar collega Jasper Gottlieb (Flip van Hamel). Ze is onlangs getrouwd.

View post on Instagram
 

 

Beeld: BrunoPress