Lifestyle

Dit zijn 5 jeugdtrauma’s van de televisie programma’s uit je kindertijd


De kans is groot dat jij vroeger ook een favoriete tv-show had. Elke middag zat jij alweer klaar op de bank, wachtend tot jouw lievelingsserie er weer op kwam. Helaas was niet elke serie even rooskleurig en zaten er soms ook enge personages of scene’s in. Wij hebben een aantal jeugdtrauma’s van de televisieprogramma’s uit je kindertijd in dit artikel gezet. Benieuwd jij eentje of meerdere kent? Lees dan snel verder.

1. De beer (en de leeuw) in de Teletubbies 

Die ene aflevering van de Teletubbies waarin een leeuw achter een beer aanzit en Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po toekijken hoe dit gebeurt. Sowieso was dit al een vreemde situatie als je er zo over nadenkt. De makers van het programma deden heel hard hun best om de leeuw de vijand te laten lijken maar de beer was toch wel het meest creepy. “Ik ben de beer, het is echt waar. Ik heb bruin krullend haar, en ik kan iets leuks”. Met z’n draaiende ogen en die tong uit z’n bek.


2. Karbonkel

Als je ‘Ik Mik Loreland’ hoort, denk je meteen aan Karbonkel. De vijand uit de kinderserie die vele kinderen de stuipen op het lijf joeg. Karbonkel probeerde ervoor te zorgen dat er letters verdwenen waardoor Mik ze terug moet zoeken terwijl de doodenge pop haar steeds dwarszit. Door veel klachten van ouders die getraumatiseerde kinderen hadden werd Karbonkel steeds menselijker gemaakt. Uiteindelijk raken de twee personages zelfs bevriend. Helaas was het kwaad voor veel kinderen al geschied en kwam het eenogige monster hun een bezoekje brengen in de nacht. Brr…


3. De plaaggeest uit Bassie & Adriaan

De grappende pestkop uit de serie was voor veel kinderen ontzettend griezelig. De bolle wangen, het spannende muziekje en vooral dat afschuwelijke lachje. Omdat veel kinderen dit te eng vonden, werd het personage uit de serie gehaald en kwamen daar boeven voor in de plaats. 


4. Elf-storing op Nickelodeon

Het elfje wat onze favoriete programma’s op Nickelodeon verstoorde omdat nog niet iedereen de zender op elf had staan. Dit kwam zo plotseling waardoor je helemaal in shock was als het gebeurde. Daarnaast was het ook geen lief elfje maar lachte hij op het eind heel angstaanjagend. Waarom Nickelodeon, waarom?


5. Wizzy & Woppy

Muizen Wizzy en Woppy woonden samen met schildpad Dongo en papegaai Kasha in de dierenwinkel. Wanneer eigenaar Bram wegging, kwamen de dieren uit hun kooitjes om samen de boel op stelten te zetten. De muizen waren de andere twee dieren vooral aan het plagen. Dit deden ze zonder ook maar een zinnig woord te spreken. De kostuums erg bijzonder en het introliedje al helemaal. Ken jij hem nog?

Bron: volkskrant.nl, 2doc.nl, vroegert.nl | Beeld: iStock