Food

Dit zijn de lekkerste plekken om te brunchen in Amsterdam

Als je lekker met je vriendinnen aan het shoppen bent in onze hoofdstad, krijgen jullie vast trek. Van shoppen krijg je namelijk honger. Hoe chill is het om dan lekker ergens te brunchen?! Girlscene heeft de leukste én lekkerste brunch hotspots in dit artikel gezet. Ben je benieuwd waar jij straks een heerlijke poke-bowl of avocado toast naar binnen kan werken? Lees dan snel verder.

1. Wasserette 

Dit is een koffie- en lunch tent in de Pijp. Je kan hier terecht na een intensieve middag shoppen om een lekker broodje op te smikkelen en heerlijke koffie te drinken. Je moet aan de bar bestellen. Het is één van de lekkerste hotspots in de Pijp dus zeker de moeite waard om uit te proberen. 

View post on Instagram
 

2. Stroom

‘De gezelligste huiskamer van de Pijp’ volgens hun website. Hier kan je genieten van overheerlijke sandwiches, pancakes, verse sapjes en wafels. Daarnaast kan je hier ook lekker met je vriendinnen borrelen. Je kan zitten op het sfeervolle terras als het zonnetje toch een keer besluit te schijnen. Bij Stroom kan je alleen met je pinpas of creditcard betalen. 

View post on Instagram
 

3. Teds

Dé brunchspot in Amsterdam West. Hier kan je ‘boozy’ brunchen of gewoon chicken avocado sandswitch met waffle fries opsmikkelen. Hier kan je ook de leukste Insta-waardige foto’s maken. Teds heeft zich al op verschillende locaties gevestigd zoals o.a. Utrecht, Den Haag, Haarlem en natuurlijk Amsterdam. 

View post on Instagram
 

4. Bam Boa

Een van de mooiste hotspots in Amsterdam. Met een licht interieur vol bamboe en beige tinten maakt dit een bijzondere ervaring om hier te brunchen. Bam Boa is opgericht door influencer Kae Shuterland en haar vriend Diego. Je ziet haar stijl ook terugkomen in het uitlerlijk van de zaak. Hier moet je heen voor een breed assortiment van bowls en broodjes. Perfect om te brunchen met je girl squad

View post on Instagram
 

5. PLUK

Het kleurrijke PLUK is een mega gezellige plek om te brunchen én gezond ontbijten. Met twee locaties in de Negen Straatjes zit deze hotspot op de perfecte plek. Je kan hier genieten van heerlijke bowls, toasts en daarnaast ook nog de leukste musthaves shoppen. Let’s go!

View post on Instagram
 

6. George

De meest stijlvolle plek om te brunchen. Café George is gevestigd aan de Leidsegracht. Dit ligt mooi in het cetrum zodat jullie niet een hele marathon hoeven te lopen. Je kan je helemaal vol proppen met french fries of een typisch Franse croque monsieur eten. Ook is dit de perfecte plek om de leukste Instagram-kiekjes te schieten want het interieur is prachtig.

View post on Instagram
 

7. Mama Makan

Voor een verrukkelijke Indonesische brunch, is Mama Makan de uitgelezen plek om te eten. Elke zondag heeft het restuarant van twaalf tot drie een ‘Mama’s Brunch’ waar ze o.a. kokosnoot rum-pannenkoeken en gezonde chia bali bowl’s serveren. Ohja, en onbeperkt bubbels. We like. Daarnaast kan je op de andere dagen van de week net zo goed genieten van al het lekkere wat dit restaurant te bieden heeft. 

View post on Instagram
 

8. NENI 

Bij dit restuarant kan je smakelijk genieten van alles wat de Israëlische keuken te bieden heeft. Wel met een eigen touch. Jullie kunnen beginnen met een cocktail, en daarna proeven van popcorn(!) falafel of avocado met groene boontjes. Daarna kan je kiezen uit verschillende hoofdgerechten zoals Shakshuka. En daarna zelfs nog een dessert. Cheesecake als brunch. Daar worden wij blij van. 

View post on Instagram
 

Bron: yourlittleblackbook.me, bartsboekje.com | Beeld: Unsplash