Fashion

Dit is hoeveel paar schoenen de gemiddelde vrouw heeft

Een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben, toch? Ook al heb jij genoeg schoenen in de kast liggen, je weet altijd wel een excuus te vinden om nog een paar extra te kopen. Je hebt die nieuwe schoenen namelijk écht nodig. Dat wij vrouwen van schoenen houden is bekend. Maar wat jij waarschijnlijk nog niet weet, is hoeveel paar schoenen de gemiddelde vrouw in de kast heeft liggen. 

Het aantal schoenen dat de gemiddelde vrouw in de kast heeft liggen is waarschijnlijk hoger dan je verwacht. De website Ze.nl schreef over het onderzoek van schoenenwinkel Nelson, waaruit blijkt dat de gemiddelde vrouw maar liefst 23 paar schoenen in de kast heeft liggen!

Waarom hebben wij vrouwen zoveel schoenen?

Wanneer jij in de winkel staat en het zoveelste paar schoenen afrekent, dan neemt het geluksgevoel een sprintje door je hele lichaam. Uit het onderzoek blijkt ook dat het dragen van mooie schoenen een goede invloed heeft op ons zelfbeeld, en dus ook bijdraagt aan ons zelfvertrouwen. 95% van de ondervraagde vrouwen geeft namelijk aan zich beter te voelen wanneer zij een mooi paar schoenen draagt.

Het is dus prima om 23 paar schoenen in de kast te hebben liggen, maar wat wel erg is, is dat niet alle schoenen gedragen worden. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen acht paar schoenen niet weg willen doen, omdat ze hier emotioneel niet sterk genoeg voor zijn. Oeps…

Meer resultaten
Er komen nog veel meer interessante resultaten uit het onderzoek naar voren. Wat is bijvoorbeeld onze lievelingsschoen? En hoe veel schoenen kopen we gemiddeld per jaar? Neem voor deze – en nog meer – resultaten een kijkje bij dit artikel van Ze.nl.

Toch nog niet genoeg schoenen? Misschien zijn deze schoenen iets voor jou ;-):

Bron: Ze.nl | Beeld: iStock