Food

Zo maak je crème brûlée taart

Bijna iedereen is gek op toetjes. Ijs, chocolademousse, frambozen-citroen tiramisu en crème brûlée. Ook is bijna iedereen gek op taart. Wist je dat er een recept bestaat voor crème brûlée-taart?! Toen wij dit hoorden, liep het water al bij ons in de mond. Ben jij benieuwd hoe je deze maakt? Lees dan snel verder. 

Recept: Crème brûlée taart 

Ingrediënten:
– 150 gr roomboter
– zout
– 1 ei
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 20 gr aardappelzetmeel
– 8 eierdooiers
– 125 gr vanillesuiker
– 125 ml halfvolle melk
– snufje zout
– 1 vanillestokje
– 300 ml slagroom
– 500 gr rijst

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jwlmnl (@_jwlmnl) on

Het recept:

♥ Mix de boter met een mixer glad en doe er poedersuiker bij.
♥ Klop dit tot het een mooi egaal mengsel is en voeg daarna het zout, vanille-extract en het ei toe en mix dit. 
♥ Zeef de bloem en aardappelzetmeel in een kom. Voeg dit toe terwijl je het alles aan het mengen bent.
♥ Haal het deeg uit de kom, maak er een platte cirkel van, wikkel het in plastic folie en laat dit minimaal twee uur in de koelkast liggen.
♥ Haal het deeg uit de koelkast en laat het even opwarmen hierdoor kan je het makkelijker uitrollen.
♥ Leg wat bloem op je werkblad.
♥ Rol het deeg uit en doe dit in een vorm en zet voor een half uur in de koelkast. 
♥ Verwarm de oven voor op 175°C.  
♥ Plaats het het bakpapier over het deeg in de taartvorm en doe de rijst hierin.
♥ Bak de taartvorm tien minuten in de oven.
♥ Haal dit uit de oven en gooi de rijst weg.
♥ Bak dit nog eens vijf minuten.
♥ Haal uit de oven en laat het volledig afkoelen.
♥ Verander de temperatuur naar 150°C. 
♥ Voeg de slagroom, melk, suiker, het vanillestokje en zout samen in een pan.
♥ Roer dit en als het kookt draai je het vuur omlaag.
♥ Klop de eidooiers in een kom.
♥ Voeg een kleine schep van het mengsel toe aan de dooiers en klop stevig.
♥ Druppel daarna het eiermengsel bij de rest van de room in de pan en klop dit stevig.
♥ Blijf dit roeren totdat de crème dik is.
♥ Zeef het geheel en verwijder het schuim.
♥ Doe het mengsel in de taartvorm.
♥ Doe dit voor 35 minuten in de oven.
♥ Haal de taart uit de oven en zet dit voor twee uur in de koelkast.
♥ Strooi suiker over de taart en karamelliseer dit met een gasbrander.

Bron: 24kitchen.nl | Beeld: Getty Images