Lifestyle

7 dingen die helpen tegen een kater

“Ik drink nooit meer.” Deze zin zullen we allemaal wel herkennen. Na een goed feestje komt de volgende ochtend vaak toch die kater weer om de hoek. Hoe rot het ook is, je moet er mee dealen… Daarom kunnen we het maar beter positief bekijken en oplossingen bedenken. Wat zijn bijvoorbeeld dingen die helpen tegen een kater? Wij hebben er een paar voor jullie klaar gezet.

1. Warme douche

Niks is erger dan de geur van de combinatie van rook en drank. Zodra je wakker wordt is er dan ook niks beter, dan jezelf even op te frissen door even lekker onder de douche te gaan. Het schijnt daarbij ook nog eens te helpen om de temperatuur van het water af te wisselen. Je zult je na een douche veel frisser voelen. 

2. Bewegen 

Ondanks dat je misschien echt niet op beweging zit te wachten, is het toch een goede manier om van je kater af te komen. Beweging is een ruim begrip, dus je kan gaan hardlopen of wat buikspieren doen. Door te bewegen breekt je lichaam de alcohol af.

3. Vet eten

Ontbijten met patat en frikandellen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het helpt echt. Sommige mensen nemen ook wel eens een lekkere vette hap voordat ze naar huis of naar bed gaan.

4. Paracetamol

Wist je dat je een paracetamol ook kan nemen voordat je gaat slapen? Dat verminderd je kater de volgende ochtend. Je kan dan in de ochtend altijd nog een paracetamol nemen. Je kater zal een stuk minder zijn en dat alleen maar door een pilletje te nemen. Makkelijk he..?

8 bizarre geneesmiddelen tegen katers uit andere landen

5. Drinken

Melk, frisdrank, vruchtensappen en heel veel water. Zorg dat je lichaam vochtig blijft, daarnaast helpt drinken ook nog eens goed voor de nadorst. Het enige nadeel is dat je veel naar de toilet moet…

6. Frisse lucht

Na een feestje zal je niet gaan douchen, maar rechtstreeks je bed in rollen. Je kamer zal de volgende ochtend dan ook niet al te lekker ruiken, er hangt vaak een beetje een muffe geur. Het is dan ook goed voor je hersenen als die wat frisse lucht krijgen. Trek daarom je joggingsbroek aan en loop buiten een rondje.

7. Slapen

Slapen is een van de beste medicijnen. Tijdens het slapen voel je niks, dus probeer zo lang mogelijk te slapen. Je kater kan dan zomaar weg zijn als je wakker wordt. Dat is toch top. Wie houdt er nou niet van slapen?!

Lees ook: Dit voedsel moet je skippen als je een kater hebt

Bron: Cosmopolitan.nl, fitgirlcode.nl | Beeld: iStock