Lifestyle

Herkenbare momenten voor een jongere met een oma-levensstijl

Je hebt een leeftijd bereikt waarop je eigenlijk al je wilde haren nog zou moeten hebben, maar jij vraagt je af of je die niet al verloren bent.. Natuurlijk is er af en toe wel een moment dat je ook lekker doorzakt in de stad. Alleen je voelt je steeds vaker een beetje een suffe muts. Je kan het ook wel een oma-levenstijl noemen. Herken jij de onderstaande momenten?

1. Het beste moment dat je kan treffen? Als het uitgaan niet door gaat.
Jij bent super close met je vriendinnen en wil altijd met ze afspreken. Alleen bij de gedachte al dat je tot in de vroege uurtjes in de kroeg staat en vervolgens pas om vijf uur in je bed ligt, word je niet blij. Normaal lig je het liefst voor tien uur in je warme bed.

Lees ook: 25 herkenbare gedachtes die jij hebt als je (niet) wil uitgaan

2. Je brengt voor vertrek altijd even een bezoekje aan de toilet.
Je mag dan wel soms als een oma door het leven gaan, maar een Tena lady op jouw leeftijd gaat net iets te ver. Daarom zorg je dat je altijd op tijd naar de wc gaat en vraagt of anderen ook moeten.

3. Je bent blij als je een bericht krijgt van een vriendin die ook geen zin heeft om uit te gaan.
Je stuurt terug: ‘Gelukkiger kun je me momenteel niet maken’. Jullie veranderen je avondje uit, maar in een film avond met een aansluitende sleepover. Van de film krijgen jullie niet zo veel mee, want na 20 minuten liggen jullie al in diepe slaap.

4. De slechtste uitvinding ooit, bedtime op je telefoon.
Het moment dat je je wekker zet op bedtime en precies kan zien hoeveel uur je nog kan slapen. Je raakt volledig in paniek als je ziet dat het aantal uur dat je kan slapen minder dan acht is. Daarbij krijg je ook nog eens een melding de volgende dag: “Ga om 22:30 uur naar bed om de volle 8 uur slaap te halen”.

5. Drie dagen op vakantie vind jij meer dan genoeg.
Als je een vakantie gaat plannen met vriendinnen, zeg je al snel dat je drie dagen lang zat vindt. Je begint na die dagen het thuisfront te missen en wil gewoon weer lekker in de vertrouwde omgeving zijn.

6. Je bent blij als je een bericht krijgt van een vriendin die ook geen zin heeft om uit te gaan.
Je stuurt terug: ‘Gelukkiger kun je me momenteel niet maken’. Jullie veranderen je avondje uit, maar in een film avond met een aansluitende sleepover. Van de film krijgen jullie niet zo veel mee, want na 20 minuten liggen jullie al in diepe slaap.

7. Je vriendinnen stellen voor of jullie ergens een drankje gaan doen, je hebt er alleen een iets ander beeld van dan zij. 
Aangekomen bij een leuk cafe bestellen jullie wat te drinken. Drie van je vriendinnen besluiten om een flesje wijn te delen. De ober maakt aanstalten om weg te gaan en jij zegt: “Voor mij graag een groene thee alsjeblieft.”

 
Beeld: iStock