Food

Van salmiak lolly’s tot Bubblegum: deze snoepjes aten we vroeger allemaal


Als klein kind waren we al dol op snoep en was het elke keer weer feest als de snoeptrommel uit de kast werd gehaald. Op woensdagmiddag was het dan ook altijd feest. Je ging dan vaak met een vriendje of vriendinnetje afspreken en keek daarna je moeder lief aan, in de hoop dat je een snoepje mocht. Van kersenlolly’s, snoephorloges tot de bekende hamburgers. Deze snoepjes aten we vroeger allemaal.

1. Kersenlolly’s
Eerst de ene kant en daarna de andere, of allebei tegelijkertijd. De kersenlolly’s waren tha bomb en wat vonden we ze lekker!


2. Schelpen
Hè, bah… Na het eten van dit snoepje had je van die plakhanden. Deze schelpen waren lekker, maar wat een kliederboel om het op te eten.

View post on Instagram
 


3. Disney snoep
Een soort snoepmachine en dan ook nog eens verkrijgbaar met verschillende Disney-figuren. Eigenlijk gewoon speelgoed, maar dan rolt er een lekker snoepje uit.


4. Snoephorloge
Deze hebben we allemaal om onze pols gedragen, misschien zelfs in combinatie met de kralenketting om onze nek. Van dit horloge genoten we de hele dag, met telkens weer een andere smaak. Voor de tijd moest je alleen wel op een echte klok kijken ;-).

View post on Instagram
 


5. Ufo’s
De ufo-snoepjes mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De snoepjes die eigenlijk altijd een beetje tegen vielen, omdat ze weinig smaak hadden (maar ze zien er zo leuk uit).

View post on Instagram
 


6. Bubblicious bubblegum
De Bubblicious bubblegum is bekend bij velen als de kauwgom voor de enorme bellen die je ermee kunt blazen. Deze kauwgom heeft ook nog eens een lekkere zoete smaak, al blijft deze smaak niet heel lang hangen…


7. Hubba Bubba
Nog een bekende kauwgom is Hubba Bubba, de rol met kauwgom in verschillende smaken. Uitdelen was hierdoor super makelijk, want je kon zo een stukje kauwgom van de rol afscheuren. Zo maakte je iedereen blij.

View post on Instagram
 


8. Salmiak poppetjes
Een hele rij vol met kleine poppetjes met salmiak-smaak.

View post on Instagram
 


9. Tubble Gum
Een soort tandpasta tube, maar dan kwam er geen tandpasta uit…  Er kwam namelijk een knalroze (mier)zoete kauwgom uit.

View post on Instagram
 


10. Salmiak lolly’s
De lolly’s waarvan de eerste paar likjes heerlijk waren, totdat je aankwam bij het middelste gedeelte van de lolly.

View post on Instagram
 


11. Push Pops
Met deze lolly was je letterlijk uren zoet…

View post on Instagram
 


12. Kleine pizza’s
Hoewel we dol zijn op pizza’s met kaas, verlangen we af en toe ook nog weleens naar deze schattige mini-pizza’s van vroeger.

View post on Instagram
 


13. Fruitlolly’s
Deze lolly’s waren eigenlijk niet spanned, behalve dat in het midden van de lolly een leuk plaatje zat.


14. Hamburgers
Deze kunnen we natuurlijk niet vergeten. Deze kozen we vroeger natuurlijk uit omdat hij bestond uit meerdere snoepjes, net als bij een echte hamburger (met sla, tomaat, kaas en de burger). Je kon hem dus als een echte hamburger opeten of elk deel apart.


15. Plofrijst
Wie kent deze snoepjes nog? Deze snoepjes waren eigenlijk saai, maar toch bleef je er van eten…

View post on Instagram
 


16. Lippenstift snoep
Met deze lippenstift deed jij vroeger je moeder met haar lipstick na. Je kreeg er alleen geen rode lippen van, maar hele plakkerige.

View post on Instagram
 


17. Tattoo kauwgom
En natuurlijk de kauwgom die je alleen maar wilde voor de coole tattoo die je erbij kreeg.

View post on Instagram