Lifestyle

Dit zijn de tekenen dat jullie relatie op knappen staat

Hoe graag je ook zou willen dat de relatie eeuwig duurt, soms is forever together gewoon niet haalbaar. Hoewel het heel logisch is dat je het moeilijk vindt om de relatie te verbreken, worden jullie er soms allebei een stuk gelukkiger van. Dit zijn de tekenen dat jullie relatie op knappen staat.

Als het al een tijdje niet lekker loopt tussen jou en je liefje, vind je het misschien moeilijk om dat te accepteren. We get that: het is heerlijk om verliefd te zijn! Je hebt misschien de hoop dat die verliefde, maar ook onzekere fase, weer terugkomt. Je kent elkaar misschien al heel lang en vindt het moeilijk om weg te gooien wat jullie samen hebben opgebouwd. Vind je het lastig om te bepalen of het tussen jullie end of story is of dat jullie liefde alles overwindt? Als je je herkent in de volgende punten, dan is het misschien tijd om je spullen te pakken, of er is flink wat werk aan de winkel. Liefde is nu eenmaal een werkwoord. Succes.

Jullie hebben heel veel kritiek op elkaar
Of course, elkaar feedback geven is hartstikke fijn, zolang het maar om opbouwende kritiek gaat. Elkaar constant vertellen wat de ander allemaal fout doet, is natuurlijk niet de bedoeling. Beschuldig elkaar dus niet te veel, maar áls je het doet, spreek dan vanuit jezelf. Als je merkt dat je vaak met je vinger richting je liefje aan het wijzen bent, dan kan dit er op wijzen dat jullie relatie niet zo soepel meer loopt. 

Je geeft de ander altijd de schuld
Het is logisch dat je je partner af en toe aanspreekt als zijn of haar gedrag je niet bevalt, maar het gaat wel heel ver als je nooit zelf de schuld op je neemt. Op deze manier gaan jullie je steeds meer ergeren aan elkaar. Als je lover bijvoorbeeld opmerkt dat je vandaag een beetje chagrijnig bent en jij direct de schuld bij hem of haar legt, vraag je dan af of het nog wel goed zit tussen jullie. Misschien wordt het tijd om eventjes de ruimte voor jezelf te nemen…

Plannen maken voor de toekomst zit er bij jullie niet meer in
Aan het begin van de relatie waren jullie gek op het maken van plannen voor de toekomst. Een vakantie hier, plannen voor een tripje daar, how cute! Jullie hadden plannen, grootste plannen. Inmiddels lijkt het wel alsof het woord ‘we’ ineens niet meer bestaat. Je plant een reisje met je vriendinnen of een vakantie met je zus, maar verder dan het weekend kijken jij en je lover niet meer. Autsj, dat gaat niet de goede kant op.

Je bent niet meer jaloers
Elkaar vrij laten in een relatie is hartstikke goed, maar wanneer het je helemaal niets meer doet dat je liefje heel vaak over die ene collega praat, dan zit er misschien toch iets niet goed tussen jullie twee. Vertrouwen is absoluut key, maar een beetje gezonde jaloezie is vaak wel aanwezig. 

Je laat niet zien hoe je je écht voelt
Yes, het is super leuk om je lover te vertellen dat jij die ene super toffe baan hebt binnen gesleept. Je wil immers graag laten weten wanneer je iets moois bereikt. Vergeet alleen niet dat een relatie ook uit minder leukere momenten bestaat. Is je liefje bijvoorbeeld niet meer degene die je wil bellen als je je rot voelt? Dan is hij of zij misschien niet meer zo betrokken bij je leven als je misschien dacht…

 

Bron: happinez | Beeld: iStock