Films & Series

Dit is waarom je Netflix-serie ‘The Stranger’ wil zien

Heb je al binnen een week het nieuwe seizoen van ‘Sex Education’ uitgekeken? Heb je zelfs al overwogen om ‘You’ helemaal opnieuw te bingen? Wij hebben nog een excuus gevonden om al je plannen te cancelen, want Netflix heeft een nieuwe serie gelanceerd: ‘The Stranger’. Klinkt spannend, toch? Dat is het ook.

Netflix The Stranger

Als je de Netflix-serie ‘You’ geweldig vindt, kan je deze nieuwe serie ook niet weerstaan. De serie gaat namelijk ook over een stalker oftewel, de Stranger. In dit geval is het een vrouw (Hannah John-Kamen). Zij is zo geobsedeerd met de waarheid, dat leugen na leugen wordt exposed. Dit brengt veel drama met zich mee. En even eerlijk, is dat niet wat we graag willen zien? 

Heb jij trouwens dit creepy detail al opgemerkt in ‘You’ seizoen 2? Check het hier

Leugen na leugen

De serie begint met Adam (Richard Armitage) die te horen krijgt dat zijn vrouw tegen hem liegt. Dit is vlak nadat zij een miskraam zou hebben gehad. Als blijkt dat de zwangerschap een leugen is geweest en het stel ruzie krijgt, verdwijnt zijn vrouw. Na haar verdwijning, komt hij erachter dat dit niet het enige geheim was wat zij voor hem achter had gehouden. Dit is nog maar het begin van alle leugens die The Stranger boven water brengt. Uiteindelijk wordt de hele stad erbij betrokken.

De serie bevat veel plottwists en als je eenmaal denkt dat iemand te vertrouwen is, blijkt diegene toch weer een geheim te hebben die hem of haar in een ander daglicht zet.

Watch on YouTube

Gebasseerd op een boek

‘The Stranger’ kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk gebasseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben. Dit is niet de eerste serie op Netflix die na 1 van zijn boeken is gemaakt. Twee jaar geleden verscheen namelijk de serie ‘Safe’. Ook gebasseerd op het gelijknamige boek van Coben. Netflix sloot, na het succes van ‘Safe’, een deal met de schrijver. Het plan is om, in de aankomende jaren, meerdere boeken van Coben te verfilmen. Yes!  Wij zitten er al klaar voor.

Benieuwd welke Netflix Originals nog meer verschijnen in 2020? Check dan dit artikel!

Bron: Superguide | Beeld: Getty Images