Lifestyle

Waarom jij een achtbaan wel of niet leuk vindt

Hoe leuk is het om met je vriendinnen samen een dagje naar een pretpark te gaan. Jezelf misselijk eten in suikerspinnen, chips en cola én natuurlijk in alle attracties gaan. Ben jij die vriendin die non-stop opnieuw in die achtbaan met vijf loopings wil of blijf jij bij de uitgang wachten tot het ritje klaar is? Dit zegt het over jou.

Achtbanen: waarom wel?

Achtbanen zorgen voor sensatie. Je geniet van de angst zelf en kiest er bewust voor om dit te beleven. Bijvoorbeeld net als je een horrorfilm kijkt met je lover. Dit zorgt voor tekenen van angst, zoals een kloppend hart, een snellere ademhaling en een energieboost die wordt veroorzaakt door het vrijkomen van glucose. Dit wordt ook wel een vecht-of-vluchtreactie genoemd. Daarnaast hangt het af of jij het ‘thrillseeker-gen’ hebt. Ja, het bestaat echt. Als je dit gen hebt ben je avontuurlijker en neem je sneller risico’s. Herkenbaar? 

Achtbanen: waarom niet?

Als je niet van achtbanen houdt, heeft dat vaak te maken met een bepaalde angst. Heb jij  hoogtevrees of ben je bang voor kleine ruimtes? Dan is de kans groot dat jij ook niet staat te springen om in een achtbaan te gaan. Met deze vijf stappen kom jij daar vanaf! Ook kan jouw angst voor deze attracties te maken met een ervaring uit het verleden. Als jij vroeger bijvoorbeeld van een speeltoetstel af bent gevallen of hebt vastgezeten, kan dit zorgen voor een blijvende angst. Hierdoor ben je bang dat dit ook gebeurt als jij vast in het achtbaanstoeltje zit, en dat wil natuurlijk niemand. Brr..

Nog opzoek naar leuke pretparken in Nederland? Check dit artikel!

Bron: VICE, RTL | Beeld: Unsplash 

Must reads 👀