Lifestyle

Mensen met deze 3 slechte gewoontes zijn eigenlijk heel slim

slechte-gewoontes

Je hoeft je niet meer zo slecht te voelen over al dat schelden, die grote rotzooi en dat late slapen! Deze slechte gewoontes laten namelijk eigenlijk je intelligentie zien, blijkt uit onderzoek. Maar hoe dragen deze gewoontes precies bij aan jouw intelligentie? We hebben hier even alle bevindingen voor jullie op een rijtje gezet.

Een slechte gewoonte

Vloek jij te pas en te onpas, is je bureau altijd een zooi én lig je niet voor 1 uur ‘s nachts in je bed? Helaas worden deze dingen over het algemeen niet gezien als de beste gewoontes. Je zult er vast wel eens je moeder over horen zeuren, maar no worries! Onderzoek heeft namelijk getoond dat mensen met deze slechte gewoontes waarschijnlijk een hoger IQ hebben. De volgende keer dat iemand loopt te mopperen over jouw slechte gewoontes, hoef je dus lekker niet meer te luisteren.

a1. Schelden

Uit het onderzoek kwam dus het verrassende resultaat tevoorschijn dat mensen die meer schelden, ook een hoger IQ hebben. Hoe ze dit hebben getest? Ze lieten de deelnemers eerst zoveel mogelijk scheldwoorden opnoemen binnen een bepaalde tijd. Daarna volgde een IQ-test, en wat bleek was dat de personen die meer scheldwoorden konden noemen ook een hoger IQ hadden! De volgende keer dat je weer iets laat vallen en je dat met een grof vocabulaire duidelijk maakt, spreek je eigenlijk puur intellect.

2. Messy desk

Ook kwam er uit het onderzoek dat mensen met een rommelig bureau, slimmer zouden zijn. Een rommelig bureau wordt namelijk gelinkt aan creativiteit en intelligentie! Als test, lieten ze deelnemers nieuwe functies voor een pingpongbal bedenken. De deelnemers die de creatiefste oplossingen bedachten, hadden een rommelige kamer. Onderzoekers geloven dat dit komt doordat je in een rommelige kamer, eerder tradities durft te breken en niet zo binnen de lijntjes blijft. Messy who?

3. Laat naar bed

Het houdt niet op, hoor! Er is namelijk nog één slechte gewoonte, die eigenlijk bewijst dat je slimmer bent – en dat is laat naar bed gaan! Een ander onderzoek toonde namelijk aan dat het helemaal niet zo erg is als je laat naar bed gaat. Intelligente mensen hebben namelijk meer problemen met op tijd slapen dan minder intelligente mensen. Er zijn genoeg voorbeelden tussen de beroemdheden! Beroemde slimmeriken die bekend staan om hun nachtelijke activiteit zijn onder meer Barack Obama, Winston Churchill en Charles Darwin. Slimme geesten rusten nooit, blijkbaar.

Het is duidelijk dat die ‘slechte gewoontes’ van je eigenlijk tekenen zijn van genialiteit! Dus, de volgende keer dat iemand je de oren van het hoofd zeurt omdat je veel te veel vloekt, je bureau een slagveld is of je tot in de late uurtjes naar het plafond ligt te staren, kun je ze lekker negeren. Want laten we eerlijk zijn, als al deze gewoontes gelijk staan aan een hoger IQ, ben jij misschien wel Einstein!

Benieuwd naar andere interessante onderzoeken? Volgens ander onderzoek is dit de beste stad om te wonen!

Beeld: Euphoria