Lifestyle

Deze positieve dingen gebeuren er als je met iemand zoent

Er is niets fijner dan een potje zoenen met iemand die jij helemaal leuk vindt. Je krijgt van die heerlijke kriebels in je buik en de liefde bloeit helemaal op. Maar dat zoenen fijn is, is niet het enige positieve effect. Er zijn namelijk een heleboel gevolgen van zoenen, die hartstikke goed voor je zijn. Deze 9 positieve dingen gebeuren er namelijk met je lichaam wanneer je met iemand zoent. Dus: zoenen maar!

 Zoenen geeft je een goed humeur
Zoenen met iemand die je leuk vindt, of waar je zelfs al écht van houdt: wie wordt daar nou niet blij van? Zoenen maakt het stofje ‘endorfine’ aan en is daarom heel bevorderlijk voor een goed humeur.

♥ Zoenen versterkt je gebit
Het klinkt misschien wat vergezocht, maar zoenen versterkt je gebit. Omdat jullie speeksel uitwisselen – wat alweer veel minder aantrekkelijk klinkt dan zoenen – spoelen de bacteriën makkelijker weg. Scheelt weer een bezoekje aan de tandarts. Win-win!

♥ Zoenen is goed voor je immuunsysteem
Speeksel uitwisselen versterkt je immuunsysteem. Het bloed stroomt door je aderen en je zellen krijgen meer zuurstof. Daardoor word je minder snel ziek. Vooral veel zoenen, dus.

♥ Zoenen versterkt jullie band
Terwijl jullie lippen elkaar aanraken gebeurt er vanbinnen van alles. Vanaf jullie eerste zoen versterkt jullie band, en die zal alleen maar meer versterken. Je begint je aan hem/haar te hechten en voelt je steeds veiliger. Zoenen is een manier om iemand te laten weten dat je hem/haar echt leuk vindt, zonder dit met woorden te zeggen.
♥ Zoenen vermindert stress
Wanneer je ontzettend veel stress ervaart, is zoenen een goede manier om deze stress te verminderen. Het stofje ‘cortisol’ veroorzaakt deze stress. Door te zoenen vermindert het cortisolgehalte en vermindert dus ook het gevoel van stress. Wordt al dat huiswerk je te veel? Dan moet je dus gewoon een potje goed zoenen.

♥ Zoenen verhoogt je zelfvertrouwen
Wanneer iemand met je zoent, dan is dit hoogstwaarschijnlijk omdat hij/zij je leuk vindt. Dit gevoel verhoogt je zelfvertrouwen. Je krijgt tijdens het zoenen alle aandacht van die ene persoon, en dat voelt heel erg goed.

♥ Zoenen zorgt ervoor dat je er jonger uit blijft zien
Tijdens een potje tongworstelen gebruik je behoorlijk wat spieren in je gezicht. Meer dan 35 kaak- en wangspieren zelfs! Je hebt dus helemaal geen potjes vol met crèmes nodig, want zoenen doet ook al wonderen.

♥ Zoenen zorgt ervoor dat je zin krijgt in seks
Terwijl zoenen al heel intiem is, krijg je zin in nóg meer intimiteit. Je raakt opgewonden terwijl je met iemand zoent die je leuk vindt. Een hevig potje zoenen eindigt dan ook vaak in een vrijpartij

♥ Zoenen bevestigt of je bij iemand past
Als jij tijdens het zoenen een bepaalde klik voelt, dan weet je dat het goed zit. Mocht je die klik niet voelen, dan is het duidelijk dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn. 

Bron: yourtango | Beeld: iStock