Lifestyle

Aha: zo moet je jouw oordopjes schoonmaken

Draag jij ook 24/7 oordopjes en kan je geen genoeg krijgen van de lekkerste beats en hipste liedjes? Dan is het ook belangrijk deze dopjes eens in de zoveel tijd schoon te maken. Velen weten echter niet hoe dit moet of doen het fout. Daarom heeft Girlscene uitgezocht hoe jij je oortjes wél goed schoonmaakt. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Maak je oortjes eens per week schoon

Apple laat weten dat je je oortjes minimaal één keer per week schoon moet maken. Oeps, dat is wel iets vaker dan dat wij nu doen. Hopelijk snap je na dit artikel precies hoe je jouw oordopjes schoon moet maken en ga je het ook vaker doen. Wel zo fris. 

Gebruik een droge doek en een wattenstaafje 

Oortjes schoonmaken doe je als volgt: maak met een droge en pluisvrije doek de buitenkant van je dopjes voorzichtig schoon. Pak dan een droog wattenstaafje en maak hiermee de luidsprekertjes schoon. Met dit wattenstaafje haal je alle viezigheid weg. Deze viezigheid, hoe goor het ook klinkt, komt allemaal uit je oren. Niet zo fris dus, daarom is het ook belangrijk dat je deze plakkerige smurrie vaak verwijderd. Krijg je niet alles weg met het wattenstaafje? Gebruik dan een schone, droge tandenborstel met zachte haren. Wrijf deze langzaam langs je luidsprekers om de laatste restjes te verwijderen. Simpel toch?

Gebruik geen water

Good to know: de meeste oortjes zijn waterbestendig, maar zeker niet waterdicht! Spoel daarom nooit je oordopjes onder de kraan schoon, grote kans dat ze dan kapotgaan. Een beetje regen of zweet kan echter geen kwaad: gewoon even droogdeppen met een microvezeldoek en jij bent weer ready to go. Veel luisterplezier!

Bron: flair.be | Beeld: iStock