Travel

‘Door te gaan reizen besefte ik dat ik meer aankon dan ik dacht’

‘As we speak,’ zit ik dit te typen terwijl ik in Surfers Paradise aan het genieten ben. Ik wil jullie meenemen in mijn avontuur hier in Australië. Stiekem hoop ik jullie op deze manier enthousiast te maken voor een avontuur in het buitenland. Je kan er namelijk alle kanten mee op. Wordt het een baantje zoeken, blijf ik in de Gold Coast rondhangen of reis ik toch verder? Who knows?!

Reisjunkie Zaira is klaar voor haar volgende avontuur. Voor Girlscene.nl neemt ze ons de komende weken mee in haar belevenissen rondom de Australische Gold Coast. Of misschien wel veel verder, want deze avontuurlijke chick ziet wel waar de reis haar brengt. Avonturen beleven, nieuwe mensen ontmoeten en vooral genieten, véél genieten. Dat is het enige wat vaststaat. 

Going abroad again!

Going abroad again, yay! Er bestaat voor mij niets leukers dan nieuwe mensen met verschillende nationaliteiten ontmoeten en landen toevoegen aan mijn “Been” app. Daarin hou ik bij op welke plekken ik allemaal geweest ben. Je kan wel zeggen dat ik graag het avontuur aanga, want al na de middelbare school volgde ik een taalcursus in Miami Beach met Education First (EF). Ook heb ik voor mijn studie Leisure Management een Exchange Semester gedaan in Toronto en liep ik mijn stage in Los Angeles. De laatste paar maanden reisde ik door Australië en dat was echt een fantastische tijd. Toen ik in december terugvloog naar Nederland voelde dat alles behalve goed: ik was gewoon nog niet klaar met die fantastische plek. Mijn heimwee was zo sterk dat ik op mijn derde dag in Nederland een ticket terugboekte naar de Gold Coast. Spannend!

Zelfvertrouwen is gestegen

Ik heb de meest toffe dingen meegemaakt, maar ik zal eerlijk met jullie zijn: er waren ook zeker momenten waarbij ik dacht: “waarom doe ik dit?” Toch heb ik geen spijt van mijn reizen. Die buitenlandse avonturen hebben me gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Ik vond het zeker de eerste keer super spannend, en nog stééds. Het blijft lastig als je weer op Schiphol staat en iedereen gedag moet zeggen. Maar: op het moment dat je weer nieuwe mensen leert kennen, eindelijk die bepaalde toffe highlights kan bewonderen en lekker met je voeten de zee in stapt, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet.

Door al mijn reizen heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en ontdekt dat ik veel meer aan kan dan ik dacht. Je kunt je overal ter wereld thuis voelen en dat is een heel fijn gevoel. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn avontuur met jullie te delen! Natuurlijk is reizen niet alleen maar rozengeur en maneschijn, dus ik zal er zeker niet over liegen als iets tegenvalt of wanneer ik mij ergens minder goed over voel. Daar leer je alleen maar van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zaïra (@zairakoole) op

Mochten jullie vragen hebben of meer van mijn reis willen zien dan kunnen jullie mij volgen op instagram: @zairakoole.

Xoxo Zaïra