Lifestyle

Oh no! Dit toilet zorgt ervoor dat je minder lang op de wc zit tijdens je werkuren

Jij moet tijdens je werk vast weleens een bezoekje brengen aan de toilet voor een ‘kleine plaspauze’. Alleen soms kan je het woordje ‘klein’ wel vergeten. Jij checkt namelijk waarschijnlijk heel relaxt je Instagram en antwoord wat berichtjes op WhatsApp. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling”, zegt het bedrijf ‘British Toilet Association’​. Daarom is er een toilet uitgebracht die ervoor zorgt dat jij minder lang wegblijft. Kijk snel verder om hem te bekijken.

Nooit meer te lang op de toilet tijdens werk

Nooit meer te lang op de toilet tijdens je werkuren. Tijdens de uren die jij officieel moet werken, breng jij vast wel een bezoekje aan de wc. Meestal om te plassen of poepen, maar het kan ook zijn dat jij gewoon eventjes je telefoon wil checken op berichtjes. “Fout!”, zegt British Toilet Association, een groep die campagne voert voor betere sanitaire voorzieningen voor bedrijven. Daarom is de ‘StandardToilet’ uitgevonden.

Het ‘StandardToilet’

Het ‘StandardToilet’ heeft een neerwaartse hoek van 13 graden. Na ongeveer vijf minuten zitten belast de toilet je benen, omdat het gewicht van het toilet te zwaar is. Dertien graden is niet heel vervelend, maar je wil wel snel van de toilet af. Is het dan wel goed voor je gezondheid? Adviserend ingenieur Mahabir Gill zegt: “Het is niet genoeg om gezondheidsproblemen te veroorzaken.” Als adviserend ingenieur heeft hij de laatste jaren ontdekt dat sommige werknemers slapen op het toilet, wat jij natuurlijk echt niet doet tijdens je werk ;-).

via GIPHY

Verminderen kijken op telefoon

Het doel van het bedrijf is om de tijd dat werknemers telefoons op het werk gebruiken, te verminderen. Eigenlijk is het dus alleen maar in het voordeel van je baas… Gill zegt ook nog: “Het belangrijkste voordeel is uiteindelijk voor de werkgevers en niet voor de werknemers.” Gelukkig is niet iedereen even blij met de wc.

Niet iedereen even blij

Een paar bedrijven hebben het toilet al in gebruik. Er waren veel enthousiaste reacties, maar toch is niet iedereen even overtuigd. Charlotte Jones van ‘Around the Toilet project’: “Het is fout om de tijd die mensen op het toilet doorbrengen te beschouwen als verloren tijd. Het feit dat mensen zo lang op de wc zitten zegt meer over de gebrekkige werkruimtes en de zware werkdruk.” Mmm, misschien kan jij toch wel je sociale media up to date houden tijdens werk.

Wil jij trouwens weten waarom je de deksel van het toilet altijd moet sluiten als je doortrekt? Lees het hier

Bron: RTLnieuws, Wired.com | Beeld: iStock