Beauty

Je eigen pony knippen wordt een eitje op deze manier

Inmiddels heb jij al zolang hetzelfde kapsel dat je echt wel een keer in bent voor iets nieuws. Je wil het nu helemaal anders. Een pony knippen, dat lijkt jou wel een goed idee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bezoekje te brengen aan de kapper, maar ook kan je zelf een pony knippen. Als je dat aandurft, natuurlijk. Ga jij bij jezelf een pony knippen? Volg dan de volgende stappen voor het beste resultaat.

Een pony knippen is niet zomaar iets, dus het is belangrijk dat je zeker weet dat je blij zult zijn met het eindresultaat. Gelukkig kun je van tevoren zien of de pony jou zal staan, zonder dat je al begint met de pony knippen. Dit is vooral een goede optie voor meiden met iets langer haar. Voordat je begint: in dit artikel vind je tips die het knippen van een pony nóg makkelijker maken.

Een pony knippen? Zo kijk je of het jou staat:
Pak twee plukken aan de zijkant van je haar en zet deze plukken even vast met twee klemmetjes. Doe vervolgens je haar in een hoge staart, waarna je het uiteinde van de staart naar voren brengt. Op deze manier hangt het haar net zoals bij een echte pony op je voorhoofd. Zet de pluk vast met twee schuifspeldjes. Pak een elastiekje en maak een knot van het overgebleven haar in je staart. De twee plukken die je in het begin aan de zijkant hebt laten hangen, draai je nu om de knot heen. En voilà: jouw zelfgemaakte pony.

Nu écht een pony knippen
Als je vindt dat de pony je goed staat kun je nu de pony knippen. Maak allereerst een middenscheiding, alleen dan kun je een pony knippen die recht wordt.

Maak nu een ‘driehoek’ vanuit je middenscheiding. Dit houdt in dat je iets verder in je scheiding begint met het selecteren van een bepaald punt, waarna je een schuine streep zet richting je voorhoofd. Het haar dat hierbinnen zit houd je apart. Dit doe je aan beide kanten. Zorg ervoor dat je een gelijke driehoek hebt. Nu is het moment daar: je kunt de pony knippen.

Knip het haar zover af als je zelf wil. Wanneer je dit hebt gedaan, maak je de twee plukjes naast je pony los, en knip je deze schuin af. Dit zorgt ervoor dat de pony geleidelijk overloopt in de rest van je haar. 

Is de uitleg hierboven nog niet helemaal duidelijk en vind je je pony knippen nog té spannend? In deze video zie je hoe een pony knippen werkt.


Beeld: iStock