Beauty

Deze info is onmisbaar als jij kiest voor wenkbrauwen tatoeëren

Jij vindt het super belangrijk om verzorgd de deur uit te gaan en staat daarom ook iedere ochtend weer een behoorlijke tijd voor de spiegel. Over het algemeen ben jij best snel klaar met je make-up look, maar die wenkbrauwen? Die vergen de meeste tijd. Wenkbrauwen vallen direct op en daarom is het ook belangrijk dat deze er goed uitzien. Als jij wenkbrauwen tekenen zat bent, dan kun je je wenkies ook tatoeëren. Dit is alles wat jij moet weten over wenkbrauwen tatoeëren.

Allereerst is het belangrijk dat jij goed weet waar je aan begint bij wenkbrauwen tatoeëren. Bij wenkbrauwen tatoeëren zijn de wenkbrauwen namelijk (semi-)permanent, wat betekent dat je ze niet zomaar even weg kunt vegen. Wel kunnen de wenkbrauwen na een aantal jaren gaan vervagen. Wenkbrauwen tatoeëren is dé oplossing voor iedereen die hele dunne of helemaal geen wenkbrauwen heeft. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat het eindresultaat zichtbaar is, want na het wenkbrauwen tatoeëren zullen er allereerst korstjes ontstaan, welke er nog af moeten vallen.

Welke vorm?
Waarschijnlijk teken jij je wenkbrauwen al jarenlang op dezelfde manier bij. Je kunt dit aangeven bij de tattoo-artist, maar de kans is groot dat hij/zij ook samen met jou gaat bekijken welke wenkbrauwvorm er het beste bij jouw gezicht past. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de vorm van je hoofd en de bolling van je oogkassen.
Welke kleur?
De kleur die je kiest voor wenkbrauwen tatoeëren is meestal donkerder dan je eigen wenkbrauwkleur. Je kunt je voorkeur voor een kleur aangeven bij een tattoo-artist, maar hij/zij kan jou ook advies geven. Samen kijken jullie dan bij de kleur die het beste bij jouw gezicht zal passen en welke kleur het meest natuurlijk over zal komen. In de eerste instantie kun je ervoor kiezen om niet gelijk te donker te gaan, maar eerst te bekijken hoe een bepaalde tint donkerder er bij jou uitziet. Wil je de kleur nog wel iets donkerder? Dan kun je dat de volgende keer laten doen.

Pas op met zwarte wenkbrauwen tatoeëren
Iedereen die zijn/haar wenkbrauwen zwart wil laten tatoeëren, moet er rekening mee houden dat de kleur zwart op een gegeven moment kan gaan verkleuren. Het kan namelijk zo zijn dat bij het wenkbrauwen tatoeëren met een zwarte kleur, de inkt op een gegeven moment op de kleur donkerblauw kan lijken. Kies daarom liever voor een donkere, bruine kleur in plaats van zwart. Zeker wanneer je een lichte huidskleur hebt.

Bescherm de wenkbrauwen met SPF
Om de kleur van je wenkbrauwen zo lang mogelijk te behouden, kun je je wenkbrauwen insmeren met SPF. Dit zorgt ervoor dat de kleur niet vervaagd door zonlicht.

Alleen bij een professional
Het is ontzettend belangrijk om wenkbrauwen tatoeëren alleen maar te laten doen door een echte professional. Zorg ervoor dat jij naar een tattoo-artist gaat die over de juiste diploma’s en middelen beschikt. Laat wenkbrauwen tatoeëren nooit doen door een onervaren persoon.

Bron: tattoobob.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀