Lifestyle

Dit waren de leukste spelletjes voor op je telefoon van 2019

We gebruiken onze mobiele telefoon voor héél veel verschillende dingen. We appen, we liken van alles op Facebook en Instagram en we bewerken de mooiste foto’s. Maar wat ook zeker niet vergeten mag worden, zijn de leuke spelletjes die je op je telefoon kunt downloaden. Niet iedereen is er fan van, maar toch vinden ook veel meiden het op z’n tijd leuk om een spelletje te spelen. Dit waren de in 2019 de leukste spelletjes voor op je telefoon!

✮ Brain Out
Als jij je hersenen even wil laten kraken, dan is het spel ‘Brain Out’ zeker geschikt. Het is aan jou de taak om allerlei levels met raadsels op te lossen. Heel simpel, maar heel erg leuk! De kunst is om vooral heel logisch na te denken, want de oplossingen zijn vaak heel anders dan je in het begin denkt. Even downloaden en voordat je het weet ben je alweer bij level 91. 

✮ Candy Crush
Het is geen nieuw spel, want waarschijnlijk heb jij weleens het een en ander over ‘Candy crush’ gehoord. Maar hoewel ‘ie dus niet nieuw is, blijft het spel razend populair en behoorlijk verslavend. Het is de bedoeling dat je minimaal 3, maar het liefst zoveel mogelijk, snoepjes van dezelfde kleur naast elkaar vindt, en deze aanraakt. Wanneer je snoepjes hebt geselecteerd komen er weer nieuwe snoepjes bij en ontstaan er nieuwe combinaties.

✮ Mario Kart

Mario Kart kennen we misschien wel van de Playstation of uit de gamehal, maar dit spel werd in 2019 ook geïntroduceerd als app voor op je mobiel. Yay! In het begin is het even wennen, want het sturen is heel anders dan je gewend bent. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is het érg verslavend.

✮ Clash Royale
Het spel ‘Clash Royale’ wordt vooral door jongens gespeeld, maar is ook zeker een geliefd spel bij meiden. Het is een vechtspel, waarbij het je doel is om de drie torens van je tegenstander te verwoesten en je eigen torens te laten staan. Dit doe je door allerlei verschillende aanvals- en verdedigingstechnieken in te zetten. Je speelt het spel online tegen tegenstander over de hele wereld. Daarnaast kun je ook samen met vrienden een zogeheten ‘clan’ beginnen, zodat jullie samen zoveel mogelijk punten kunnen verzamelen.

✮ Piano Tiles
Bij dit spel speel jij liedjes op een mobiele piano. Je moet de zwarte toetsen zo snel mogelijk aanraken, maar de witte toetsen absoluut niet! Wanneer je een witte toets raakt is het spel voorbij en moet je opnieuw beginnen. Probeer je eigen highscrore keer op keer te verbeteren. Klinkt makkelijk, maar is het niet ;-).

✮ Harry Potter: Wizards Unite
Voor alle Harry Potter-fans was het feest dit jaar, want het enige echte mobiele Harry Potter spel kwam uit. In het spel kom je allerlei magische wezens tegen, leer je vliegen net zoals Harry Potter en volg je lessen op Zweinstein. De droom voor iedere Harry Potter-gek! Ben jij een echte Harry Potter fan? Kom erachter met deze test!

✮ Wordfeud
Net zoals Candy Crush, klinkt ook Wordfeud veel mensen bekend in de oren. Het spel is al jaren razend populair en ook erg verslavend. Je speelt tegen spelers over de hele wereld en maakt zo lang mogelijke woorden met alle letters die je hebt. Hoe langer het woord, hoe beter!

Beeld: iStock