Lifestyle

Top 10: dit zijn de populairste goede voornemens voor 2021


Het is bijna weer tijd om het glas te heffen en te proosten op het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, waarin jij van alles wil bereiken. Het is razend populair om goede voornemens te bedenken voor het nieuwe jaar en daarom doet ook bijna iedereen dit. Dit zijn de 10 meest populaire goede voornemens.

1. Afvallen

Volgend jaar ga je ‘echt minder eten’ en ‘niet meer zoveel snaaien’. Afvallen is het populairste goede voornemen. Veel mensen zien dit ook als een excuus om zich in de decembermaand nog eens even goed vol te proppen met alles wat lekker en ongezond is. 


2. Minder geld uitgeven, meer sparen

Dit jaar heb je echt te veel geld uitgegeven aan onzin, dus het wordt tijd om eens beter op je centen te letten. Je gaat dus vooral geld uitgeven aan dingen die je echt nodig hebt en ook meer proberen te sparen


3. Stoppen met drinken

Alcohol is slecht voor je en die katers maken het er ook niet leuker op, dus dit jaar ga je minderen. Af en toe een drankje mag natuurlijk wel, maar je wil lang niet zoveel drinken als je dit jaar hebt gedaan. 


4. Stoppen met roken

Bijna iedere roker heeft als voornemen om in het nieuwe jaar te stoppen met roken. Vooral jongere mensen stellen dit als doel. 


5. Vaker sporten

Los van afvallen is vaker sporten ook om andere redenen een goed voornemen. Sporten zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, en daarnaast is het ook gewoon goed voor je lichaam. Nu ook nog écht doen ;-).


6. Gezonder eten

Volgend jaar staan er gezondere gerechten op de menukaart en wil jij zoveel mogelijk gezonde gerechten koken. Geen makkelijke diepvriesmaaltijden meer, maar je gaat vanaf nu ook vooral verse ingrediënten gebruiken. 

 


7. Meer omgaan met familie en vrienden

Het is belangrijk om aan jezelf te denken, maar volgend jaar wil je ook veel meer aandacht besteden aan familie en vrienden. Jouw plan is om vaker op bezoek te gaan bij opa en oma en vaker bij te kletsen met vriendinnen die je niet meer zoveel ziet.


8. Minder stressen

Het leven is druk en brengt soms veel stress met zich mee, maar soms veroorzaak je die stress ook gewoon zelf. Je maakt je dan druk over allerlei onbelangrijke dingen. Volgend jaar ga je het anders doen. Je gaat minder stressen.


9. Iets nieuws leren

Een nieuwe taal, sport of hobby: volgend jaar ga jij iets nieuws leren. Je wilde bijvoorbeeld altijd al schilderen, dus dit jaar ga je daar echt mee beginnen. Dit voornemen kan voor iedereen anders zijn.


10. Beter leren plannen

Het afgelopen jaar heb jij geregeld afspraken moeten afzeggen doordat je een dubbele planning had. Je begint eigenlijk ook altijd te laat met het leren voor je toetsen. Vol goede moed koop je daarom een nieuwe agenda en ben je van plan om beter te leren plannen.

Beeld: iStock