Travel

Dit is wat je niet moet vergeten als je naar Amerika reist

Na maanden van wikken en wegen is het eindelijk zover: dat langverwachte tripje met je bestie, moeder of lover naar The States gaat ervan komen! Voordat je los gaat gaat met eindeloze shopsessies in New York, lange wandelingen over de uitgestrekte vlaktes van Californië of uit je dak gaat in het nachtleven van Miami, zijn er wel nog een aantal dingen die je moet regelen. No worries, wij hebben alle praktische info voor je paraat. Kun jij lekker genieten van de voorpret. Let’s go!

1. Zorg voor een grote en praktische koffer
Yes, we know, het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar wel superhandig als je naar de andere kant van de wereld afreist: een geschikte koffer om al je spullen een beetje in kwijt te kunnen. En nieuwe spullen, die ga je waarschijnlijk wel gaat scoren in de USA, want daar zijn heel veel winkels die wij niet in Nederland hebben. Van nieuwe bh’s bij Victoria’s Secret tot geurkaarsen bij Bath & Bodyworks. Yes baby! Zorg er dus voor dat je je koffer ook slim inpakt en er nog genoeg ruimte over is, zodat je op de laatste dag niet ineens hoeft te dubben over welke toffe items je meeneemt en welke niet.

2. Ga niet zonder creditcard op pad
Hartstikke leuk en aardig allemaal als je gepland hebt om in Amerika eens goed los te gaan bij je favoriete winkelketens, maar als je geen creditcard hebt, kom je niet zo ver. Natuurlijk, er zijn ook mogelijkheden om contant te betalen, maar toch zijn de Amerikanen nu eenmaal dol op dit plastic betaalkaartje. Alleen al een goede deal voor je vliegticket boeken wordt vrij lastig als je geen creditcard hebt en ook overnachtingen boeken doe je in The States bij veel plekken met je creditcard. Wees er dus op voorbereid dat je in de USA veel elektronisch betaalt en zorg er dus voor dat je het kaartje op zak hebt voordat je weggaat.

3. Zorg voor genoeg geld op je (spaar)rekening
Denk je aan Amerika, dan denk je waarschijnlijk niet alleen aan enorme wolkenkrabbers, loeiende sirenes maar vooral ook aan lange shopssessies met je vriendinnen. En euhm ja, dat laatste kost geld. Een boel geld. Dus think wisely en boek je reis of vakantie ver van te voren. Dat geeft jou de mogelijkheid om goed te kijken naar wat je uitgeeft, wat extra werk aan te pakken en of er nog mogelijkheden zijn om bepaalde dingen niet te kopen die je later ook in de VS kunt doen.

4. Maak een handige planning en geniet van de voorpret
Over mogelijkheden gesproken: Amerika is groot, heel groot. Dus als jij eindelijk de knoop door hebt gehakt waar je vakantie of reis naartoe gaat, dan houdt het daar nog niet mee op. Zelfs als je een paar weken de tijd hebt om een bepaald deel van de USA te bezoeken, realiseer je dan alsnog dat je niet alles van dit deel kunt ontdekken. Een paar natuurparken en een roadtrip langs meerdere steden is waarschijnlijk echt te veel gevraagd voor een vakantie van een paar weken. Kies dan eerder voor een kleiner gedeelte en geniet er volop van om alles te ontdekken, dan dat je in een korte tijd heel gehaast zo veel mogelijk probeert te zien.

5. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geldig ESTA
Waar je voor een reis naar Europa niet veel meer nodig hebt dan je paspoort en vliegticket, moet je bij de oversteek naar Amerika in het bezit zijn van een ESTA USA. Yep, ook als je alleen voor een korte shopsessie naar bijvoorbeeld New York wil vliegen. Dit is een elektronisch formulier waarop staat dat jij toestemming hebt om de USA te betreden. Mocht je van plan zijn wat langer in The States te blijven voor bijvoorbeeld een reis of stage, dan zit je ook gebakken. Als je eenmaal in het bezit bent van de ESTA mag je daar namelijk 90 dagen achter elkaar vertoeven. Gelukkig is het niet moeilijk om aan dit formulier te komen. eVisa Application Services regelt alles voor je, zodat jij lekker verder kunt met de voorpret van je tripje. Het document is twee jaar geldig. Handig dus wanneer je van plan bent om op de korte termijn nog een keer een bezoekje te brengen aan de USA.

6. Last but zeker not least: neem je paspoort mee en zorg ervoor dat al je reisdocumenten nog geldig zijn
Zonder paspoort kom je op de luchthaven niet erg ver. Dit is niet alleen noodzakelijk als je bij de (Amerikaanse) douane niet voor verrassingen wil komen te staan, maar ook is het belangrijk voor je ESTA die je van tevoren hebt aangevraagd. De ESTA is namelijk gekoppeld aan je paspoortnummer. Wanneer je paspoort in de tussentijd niet meer geldig is, dan moet je weer opnieuw een aanvraag doen.

Voor de uitstellers onder ons is het wel van belang dat je dit keer niet last-minute aan de slag gaat met alle benodigde documenten opvragen. Wanneer je van plan bent naar Amerika te gaan dan is het namelijk wel super belangrijk dat je dit doet, in ieder geval 72 uur voordat je op reis gaat  Mocht je nu echt een chaoot ten top zijn en toch te laat zijn met je ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten, dan kun tegen betaling met spoed een aanvraag indienen om je documenten op orde te krijgen. Maar better safe than sorry, als je de aanvraag een paar weken van te voren indient, kun jij je helemaal richten op de voorpret.

* Dit is geschreven in samenwerking met eVisa Application Services

Beeld: Unsplash