Lifestyle

Door deze motiverende tips begin jij gelijk met schoonmaken

Moet jij binnenkort weer eens de boel goed onder handen nemen? Het blijft moeilijk om de motivatie te vinden om te gaan schoonmaken. We get it. Heb jij al alles geprobeerd, maar kom je nog steeds niet van de bank af? Dan hebben wij speciaal voor jou wat tips op een rijtje gezet, waardoor jij gelijk begint met schoonmaken. 

Met deze tips begin jij gelijk met schoonmaken 

1. Stel niet uit

Het is veel beter om het nu te doen dan het uit te stellen tot later in de middag. Jij hebt dan in de middag tijd om leuke dingen te doen. Dus doe ‘t vooral ‘s ochtends. Het is even moeilijk, maar you can do it

2. Beloon jezelf

Ben jij bijna klaar met stofzuigen en bedenk je je dat je daarna nog moet dweilen? Beloon jezelf dan na het stofzuigen. Na het klusje neem je bijvoorbeeld een lekkere koffie. Neem wel iets kleins, want als je een hele maaltijd gaat wegeten, is de kans groot dat je niet meer begint aan je volgende taak.

via GIPHY

3. Schoon opgeruimd huis

Want wat is er nou fijner dan een opgeruimd en schoon huis? Je hebt niet alleen het gevoel dat je huis nu leeg is, maar ook het gevoel dat je hoofd leeg is gemaakt. 

4. Pauze

Oké oké, is het echt héél veel en ben je waarschijnlijk de hele dag bezig? Vooruit dan maar, neem een korte pauze van een halfuur. Daarna mag jij gelijk weer aan de slag. 

via GIPHY

5. Hou een vaste dag aan 

Maak jij alleen schoon als het huis gewoon vies is? Plan voor jezelf een schoonmaakdag in. Zo moet jij bijvoorbeeld iedere zaterdag alles in één keer schoonmaken en niet iedere dag een andere taak doen.

6. Begin met het vervelendste

Zit jij heel erg op te hikken tegen een specifiek huishoudelijk klusje? Doe deze dan als eerst, dan ben je er gelijk vanaf en kan je die van je lijstje afstrepen. 

7. Muziek doet wonderen

Het is een beetje saai om elke keer naar het geluid van je stofzuiger of zonder enig geluid schoon te gaan maken. Muziek doet wonderen. Zet je favoriete song op en doe af en toe een dansje mee. 🙂 Je kan ook luisteren naar een podcast. 

via GIPHY

8. Maak er een spel van

Ben jij het echt zat en vervul je geen één taak helemaal? Gebruik dan een timer. Verzin bij ieder klusje een tijd waarin jij het af moet hebben. Zo wordt het toch een beetje een spelletje. 

9. Nodig vrienden uit

Nodig je vrienden uit, daardoor heb jij een goede reden om het huis op orde te hebben voordat zij langskomen. Je wil ze namelijk toch niet in een rommelig huis ontvangen? 

10. Vraag hulp 

In je eentje al die huishoudelijke klusjes doen, is natuurlijk helemaal niet gezellig. Je kan je vrienden, familie of ouders vragen om eventjes te helpen bij het stoffen. Misschien komen zij wel met andere ideeën. Op deze manier ben jij ook nog eens veel sneller klaar. 

via GIPHY

11. Calorieën

Ja, ladies, je verbrand echt calorieën met klussen. Het verschilt natuurlijk per klusje hoe intenstief jij bezig bent. Wij hebben een rijtje voor je opgesteld met klussen waarmee jij veel calorieën verbrandt:

1. Dweilen: ca. 300 calorieën per uur
2. Stofzuigen: ca. 250 calorieën per uur
3. Ramen lappen: ca. 300 calorieën per uur
4. Badkamer schoonmaken: ca. 350 calorieën per uur
5. De auto wassen: ca. 200 calorieën per wasbeurt
6. Tuinieren: ca. 300 calorieën per uur

via GIPHY
 

Kom jij echt niet aan de juiste motivatie? Probeer dan eens deze schoonmaak hacks uit. 

Bron: Drogespieren.nl, Huiscleaning.nl | Beeld: iStock