Lifestyle

Treinreizen saai? Als je deze dingen doet vliegt de reis voorbij

Het openbaar vervoer in Nederland is goed geregeld, dus jij vindt het dan ook maar wat handig om er veel gebruik van te maken. De een reist meer dan de ander, maar bijna iedereen zit weleens in de trein. En die treinreis, die kan soms nog best lang duren. Urenlang uit het raam kijken gaat op een gegeven moment vervelen en zorgt er niet voor dat de reis sneller lijkt te gaan. Maar niet getreurd: de volgende dingen kun jij doen om je treinreis voorbij te laten vliegen.

☆ Film / serie kijken
Niets is lekkerder dan urenlang je lievelingsserie bingewatchen of eindelijk die ene leuke film te bekijken. Wanneer je in de trein zit heb je toch tijd te doden, dus je bent gek als je dan niet even je laptop of telefoon erbij pakt om een film of serie te kijken. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je de serie of film gedownload hebt, zodat je aan het eind van de maakt geen dikke telefoonrekening binnenkrijgt. Voor je het weet ben je al op je bestemming!

☆ Muziek luisteren
Als je uit het raam kijken niet zo’n erge bezigheid vindt, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Om het net iets leuker te maken kun je dan wel je koptelefoon opzetten en naar je favo nummers luisteren. Je ogen dicht doen en muziek luisteren is daarnaast ook gewoon een prima bezigheid.

☆ Laptop / telefoon opschonen
Wanneer je dan toch in de trein zit, dan kun je er ook voor kiezen om jezelf nuttig te maken. Veel meiden hebben te weinig opslag op hun telefoon of laptop, omdat deze vol staan met duizenden foto’s en apps. Maak jezelf dus nuttig en schoon je laptop of telefoon grondig op. Verwijder de foto’s en apps die je bijna niet meer bekijkt of gebruikt en zorg ervoor dat je de belangrijkste dingen houdt. Het is even rotwerk, maar uiteindelijk zul je heel blij zijn dat je weer opslag hebt.
☆ Huiswerk maken
Niet leuk, wel verstandig: je kunt je tijd in de trein ook voorbij laten vliegen door huiswerk te maken. Wanneer je in de trein zit heb je toch niet veel beters te doen, dus kun je je tijd beter goed besteden. Als jij op plaats van bestemming komt heb je je huiswerk al – bijna – af en hoef je je daar even niet meer druk om te maken. Wedden dat dat een heel goed gevoel geeft?

☆ Mailtjes wegwerken
Je mailbox opschonen is nog zo’n vervelend klusje die je alsmaar uit blijft stellen. Inmiddels overstroomt je mailbox en heb je duizenden ongelezen mails. Verman jezelf, pak die mailbox erbij en verwijder alles wat je niet meer nodig hebt. Het is ook makkelijk om verschillende mapjes aan te maken, zodat je belangrijke mails altijd weer terug kunt vinden. Hup, weg met al die reclame.

☆ Nodige telefoontjes plegen 
Afspraken regelen en bijkletsen met vriendinnen, pleeg de nodige telefoontjes tijdens je treinrit. Dit is leuk voor jou, maar minder leuk voor je medereizigers. Probeer dus wel een beetje rekening met ze te houden. Ga niet bellen als je in de stiltecoupé zit en schreeuw ook vooral niet te hard in je telefoon. Niet iedereen hoeft mee te genieten van jullie gesprek. Lees dit artikel voor meer herkenbare situaties in het openbaar vervoer.

☆ Puzzelen
Soms is het lekker om alle beeldschermen weg te leggen en je ogen even rust te geven van al dat licht. Pak er een puzzelboek bij, of open de krant, en maak puzzels. Je zal al snel merken dat het ontzettend lekker is om even te ontsnappen aan alle social media en helemaal op te gaan in de puzzel. Een heerlijke manier om tijd te doden.

☆ Boek lezen
In alle drukte kom je er steeds maar niet aan toe om een boek te kunnen lezen. Juist daarom is het een goed idee om je boek mee te nemen voor tijdens de treinreis. Zoek een goed boek uit en ga gewoon lekker lezen. Laat je meeslepen in het verhaal en voor je het weet heb je het boek uit én kun je alweer uit de trein stappen.

Beeld: iStock