Lifestyle

Zo stel jij je voor aan zijn familie

Het is tijd, jij wordt uitgenodigd om langs te komen bij je nieuwe lover en je voor te stellen aan zijn familie. Misschien voor zijn verjaardag of gewoon om gezellig te komen eten. Dit moment blijft altijd lastig, want je wil immers een zo goed mogelijke indruk achterlaten. Gelukkig is het nergens voor nodig om je awkward te voelen, want met deze tips kom je er makkelijk doorheen. 

Op deze manier stel jij jezelf voor 

1. Het is geen sollicitatiegesprek, waar jij je moet bewijzen. Je maakt alleen kennis met iemand zijn familie. Een beetje socializen kan geen kwaad. Probeer er niet al te zenuwachtig heen te gaan. Zijn familie heeft ook vast wel gehoord wie jij bent en zal ook in spanning afwachten op jouw komst. 

Introductie ouders

2. Probeer niet direct alles over jezelf bloot te leggen. We weten het, je wil graag overal uitgebreid op antwoorden om een goede indruk te maken, maar het is ook belangrijk dat je niet direct té veel over jezelf vertelt. Dit schrikt je schoonouders in spé misschien wat af. Zij leren jou echt wel beter kennen naarmate je langer met hem omgaat. Tip: praat de eerste keer vooral niet over je vorige relaties. Daar is het nog iets te vroeg voor.

3. Wees een beetje voorbereid op wat er komen gaat. Stel: hij heeft een hele kritische moeder of zijn vader is gevoelig voor bepaalde onderwerpen, dan mag je hopen dat hij dat ooit wel tegen jou heeft gezegd. Je wil immers niet dat je daar met een mond vol tanden staat. Let er wel op dat het niet te ingestudeerd overkomt. 

4. Zorg dat je van te voren al bij hem thuis bent geweest. Desnoods ben jij die dag voor dat de familie komt er al, zo heb jij een beetje kunnen wennen aan de omgeving. 

5. Ben je echt heel zenuwachtig en weet je totaal niet waar je over moet gaan praten? Geef bijvoorbeeld complimenten over het huis, dat doet het altijd goed. Zorg er ook voor dat je in ieder geval een paar onderwerpen paraat hebt om over te praten.

6. Weet wat het doel is van jullie relatie. Voor je zijn ouders ontmoet is het wel handig om te weten hoe serieus jullie eigenlijk zijn met elkaar. Leren jullie elkaar net kennen of zijn jullie al wat langer samen? Praat hier eerst met hem over, zo is het voor jullie beiden duidelijk waar jullie staan in de relatie. In dit artikel geven we je nog wat extra tips and tricks. 

7. Het allerbelangrijkste is natuurlijk: wees jezelf, straal en geniet. Doe je niet anders voor dan je werkelijk bent. Niks is leuker dan zijn familie ontmoeten, als je gek op hem bent. Wat kan er mis gaan als hij al zo leuk is? Dan moet zijn familie vast ook wel leuk zijn, toch? 

Extra tips:

1. Neem een lekkere fles wijn mee of een ander leuk cadeautje. Overdrijf niet met het cadeau, want anders denken ze dat jij het alleen maar doet om gewaardeerd te worden. 

2. Help een handje mee in de keuken. Scoor je punten mee!

Vriend helpen keuken

3. Vind je het ticg nog wat te vroeg om zijn familie te ontmoeten? Zeg dat dan vooral en laat je niet meeslepen in zijn enthousiasme. Het kan ook op een later moment, dan voel jij je misschien veel meer op je gemak en sta je er volledig achter. Er zijn geen rules aan verbonden. 

Beeld: iStock 

Must reads 👀