Lifestyle

9 redenen waarom jouw hond je beste vriend is

Heb jij een hond? Dan ken je het vast wel: je doet letterlijk alles met hem. Wandelen, samen voor de tv zitten en misschien wel slapen. Eigenlijk kan je alles met een hond, behalve dan praten. Maar toch lijken ze je op sommige momenten wel je gevoelens te begrijpen. De Portugese wetenschappers van het Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar zijn zelfs van mening dat honden met ons meevoelen. ​

Waarom je hond je beste vriend is

1. Heb je een vervelende dag achter de rug? Je hond er altijd om je op te vrolijken. Hij maakt je weer aan ‘t lachen.

via GIPHY

2. Samen tv kijken zonder dat je favoriete programma wordt afgekeurd. Jouw hond maakt zich totaal niet druk om welke filmpjes jullie kijken.

via GIPHY

3. Wanneer je thuiskomt is hij er altijd. Je hond loopt niet weg en staat altijd klaar zodra jij de deur opent. Niemand is zo blij als de hond als jij thuiskomt.

via GIPHY

4. Een hond oordeelt je nooit. Sterker nog hij kan natuurlijk niet praten, maar je voelt op een of andere manier dat je hond jou aanvoelt. 

via GIPHY

5. Je verveelt je nooit met je hond. Spelen, wandelen en op de bank liggen, het kan allemaal. Jouw hond vindt dit vast niet erg. Of misschien toch wel. 😉

via GIPHY

6. Het is een échte beschermer. Hij staat voor je klaar door te grommen als er iemand bij je voordeur staat die niet gewenst is. 

via GIPHY

7. Ze blijven je forever trouw. Maar dan ook echt al-tijd. 

via GIPHY

8. Je hond luistert naar je problemen als dat nodig is. Dit doet hij zonder jou te onderbreken.

via GIPHY

9. Hij kan overal mee naar toe. Een gezellig rondje rijden. Hij staat voor alles in. 

via GIPHY

En als laatst is hij altijd in om lekker te knuffelen!

via GIPHY

 

Beeld: iStock

Must reads 👀