Health

Met deze handige trucjes ben je supersnel van je verkoudheid af

trucjes-verkoudheid

Ben jij ook helemaal klaar met die vieze keelsnoepjes en zoek je andere trucjes tegen verkoudheid? Hieronder lees je hoe je met natuurlijke trucjes supersnel van je verkoudheid af komt!

Een warm washandje

Een van de eerste trucjes tegen verkoudheid is erg simpel. Je hebt alleen een washandje en heet water nodig. Het washandje dompel je in het warme water en plaats je op je neus en voorhoofd. Laat dit een minuutje of twee staan en haal de washand van je hoofd. Herhaal dit vier keer. Oh ja, vergeet dit niet drie keer op een dag te doen, dan ben je zo van die loopneus af. De warme washand vermindert namelijk de zwelling en ontsteking in jouw neus en zo kan je snel weer makkelijker ademhalen.

Pepermuntthee drinken

Pepermunt bevat menthol en dit helpt bij het verlichten van een verstopte neus. Koop pepermuntthee of ga zelf aan de slag met pepermuntbladeren. Kook wat water en je thee is klaar. Drink dit goedje twee keer per dag en jouw snotneus verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Stomen met oliën

Deze methode is enorm effectief. Giet kokend water in een kom en voeg hier wat olie aan toe. Ga voor pepermunt-, eucalyptus-, tijm- of rozemarijn olie. Buig over de kom en en bedek je hoofd met een handdoek. Door de sterke geur van de olie gaat jouw neus ‘open’ staan en zo kan (yep, klinkt heel vies!) het slijm je neus verlaten. De oliën zijn te koop bij gezondheidswinkels als Holland & Barrett. Bye bye loopneus!

Zout sprayen en snuiven

Zout kan een verstopte neus snel verminderen. Het voert namelijk bacteriën af, herstelt de vochtigheidsgraad én vermindert ontstekingen in het slijmvlies. Zout kan je op verschillende manieren gebruiken: ga voor een zoutoplossing neusspray, zoute neusdruppels of snuif zout water. Voor die laatste manier heb je waarschijnlijk alles al in huis: doe een halve theelepel zout in een kopje, meng dit en snuif het dan per neusgat op. Cheap en erg effectief.

Veel water drinken

Ja, daar is-ie weer. Het cliché: water drinken. Voor bijna elk kwaaltje wordt dit als oplossing gezien en dat is niet voor niets. Water zuivert je lichaam en bij een verstopte neus verdunt het vocht in je neus. Probeer anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Vind je het lastig dit vol te houden? Er zijn genoeg apps die jou helpen genoeg water te drinken. Succes.

Lees ook:
Met déze 8 tips ben je binnen no-time weer van de griep af

Ui op je nachtkastje

Iewl, een ui op je nachtkastje? Jazeker. Het klinkt misschien gek, maar voor velen is dit dé oplossing voor een verstopte neus. Leg de ui voor het slapen gaan naast je bed, wedden dat je de volgende ochtend veel beter kunt ademen? De sterke geur zorgt er namelijk voor dat je neus opengaat en het slijm langzaam oplost. Nog een tip voor tijdens het slapen: zorg ervoor dat je bovenlichaam hoger ligt dan je onderlichaam, hierdoor kan je veel makkelijker ademen!

Beeld: pexels