Lifestyle

Dit is hoe vaak jij eigenlijk je beddengoed moet verschonen

Een lekker warm bed is de fijnste plek om je tijd door te brengen. Of dat nou is om films te kijken, huiswerk te maken of om de liefde te bedrijven. We brengen veel tijd door in bed, dus het is logisch dat dat plekje schoon moet zijn. Precies de reden waarom beddengoed moet worden verschoond. Terwijl jij waarschijnlijk denkt dat je bedje lekker fris is, kan dat nog best eens tegenvallen. Dit is namelijk hoe vaak jij eigenlijk je beddengoed moet verschonen. En geloof ons: dit is véél vaker dan je denkt.

Beddengoed verschonen

Er is niets fijner dan een schoon bed. Vooral wanneer je beddengoed net uit de droger is en je bed helemaal netjes is opgemaakt. Niet iedereen weet alleen hoe vaak je je beddengoed zou moeten verschonen. Of je weet het wel, maar je denkt dat jouw bed fris genoeg is om het een keertje over te slaan. Dus bedenk even bij jezelf: hoe vaak verwissel ik de lakens? 

beddengoed verschonen dekbed

Omdat je veel tijd doorbrengt in bed is die plek een bron van bacteriën. In je slaap verlies je ongeveer een halve liter vocht. Vul maar in waar al dat vocht naartoe gaat… Juist, dit verdwijnt in je beddengoed. Je hoort je lakens en de rest van je beddengoed daarom minstens één keer per week te wassen. Vaker dan je had gedacht, niet? ;-). Het is belangrijk dat het beddengoed op 60 graden gewassen wordt. Dus ren maar snel naar je slaapkamer en gooi die vieze lakens in de was!

Waarschijnlijk was jij ook je pyjama niet vaak genoeg. Benieuwd hoe vaak je pyjama in de was moet? Lees dan dit artikel.

Bron: Plein.nl | Beeld: iStock