Food

Het ultieme dessert tijdens pakjesavond is dit recept voor pepernoten cheesecake in een glaasje

Waarschijnlijk ben je al druk bezig met het bedenken of kopen van cadeaus en het schrijven van gedichten voor Sinterklaas. Meestal vieren we pakjesavond met familie en vrienden en wordt het een gezellige avond waarbij je ook samen gaat eten. Hierdoor moet je gaan nadenken over wat je gaat maken, en het allerbelangrijkste: het toetje. Met het volgende toetje van een goddelijk pepernoten recept maak jij de avond onvergetelijk. 

Pepernoten recept met cheesecake

De tijd van Sinterklaas is hier en dat betekent dit dat we weer los kunnen gaan met ideeën voor pakjesavond. Niet alleen leuke cadeautjes en gedichten zijn belangrijk, maar ook het toetje moet je op tijd voorbereiden. Gelukkig hebben wij het lekkerste toetje ooit gevonden dat je kunt maken: dit is hét pepernoten recept met cheesecake in een bakje of glaasje. Yum! Ga je liever voor een taart? Dan hebben we hiervoor ook een heerlijk recept

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eef👩🏻‍🍳 Recepten & Fotografie (@eefkooktzo) op

Dit heb je nodig:
♥ 200 gram Griekse yoghurt
♥ 100 gram pepernoten
♥ 100 gram Monchou
♥ 40 gram roomboter
♥ 4 eetlepels witte basterdsuiker
♥ 1 eetlepel citroensap
♥ Snufje zout

Moet je nog een surprise maken? Hurry up! Hier zijn een aantal leuke ideeën. 

Dit is wat je moet doen voor het pepernoten recept: 
1. Gebruik een keukenmachine of staafmixer en verkruimel daarin de 100 gram pepernoten. Voeg een eetlepel witte basterdsuiker en een snufje zout toe aan het mengsel. 
2. Smelt de roomboter en meng hier de helft van het pepernoten mengsel doorheen. 
3. Mix 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram monchou en voeg hier nog drie eetlepels witte basterdsuiker en een eetlepel citroensap aan toe. Meng het vervolgens door elkaar heen tot een massa, gebruik hiervoor weer de keukenmachine of staafmixer. 
4. Verdeel de verkruimelde pepernoten met de roomboter over de bodem van de glaasjes. Druk het niet te hard aan. 
5. Verdeel de helft van het mengsel van Griekse yoghurt en Monchou over de bodem en voeg hier vervolgens weer een laag met het mengsel van de verkruimelde pepernoten aan toe. Voeg daarna nog een laag met Griekse yoghurt en monchou toe zodat het toetje verschillende lagen krijgt. 
6. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast zodat het kan opstijven. 
7. Strooi er als laatste nog wat verkruimelde pepernoten overheen. 

Eet smakelijk!

Bron: eefkooktzo.nl | Beeld: iStock